kortison hej då!

Och äntligen kom det. Brevet jag längtat på... Nästintill friskförklarad. Visserligen väntar ännu ett återbesök i höst men det förtränger vi nu och firar hela kalaset med glass i obegränsade mängder. Hej då "lungsjukas riksförbund". Jag är frisk! Tjoho! Efter drygt 6, eller är det 7?, månader med kortison, superknasig dygnsrytm och dunderskum allmänhälsa är det  äntligen dags... Mission: Definitiv kortisonnedtrappning. Äntligen!

Biverkningar? Jojomensan!

Vanliga (kan uppstå hos fler än 1 av 100 som tar läkemedelt): Vätskeansamling (ödem), högt blodtryck. Psykiska sjukdomar kan påverkas. Nedsatt förmåga att producera hormonerna ACTH och kortisol. Fettansamling i ansiktet och på bålen (Cushingliknande symtom). Benskörhet, muskelsvaghet, skör och tunn hud med försämrad sårläkning, hämmad tillväxt hos barn. Påverkan på infektioner och sockersjuka. Brist på kalium i blodet och kvarhållande av natrium i kroppen.

Mindre vanliga/sällsynta (kan uppstå hos färre än 1 av 100 som tar läkemedlet): Blodproppar, inflammation i skelettet (bennekros), grön starr, linsgrumling och ökat tryck i skallen.

Vänta nu... benskörhet och muskelsvaghet? Knappast farligt när man försörjer sig på att dansa, eller?

Sa jag att jag tappar hår som ett pälsdjur om våren? Kan numera stoltsera med en skön kal-fläck bak i skallen... Toppen, verkligen toppen! Rufsar till håret som poliskommisarien i Läckebergs Fjällbacka (En bok Kristin, rekommenderas!) och chockerar kollegorna med ständigt nya huvudbonader. Senast idag dundrade jag in på konferens med morfars gamla mejeristhatt... Oslagbart!

4 veckor kvar typ, 4 ynka veckor innan man kanske börja likna normalt folk igen... Tjoho!

Miljömuppen citerar #58:

"Rädda något utrotningshotat. Var djurvän inte bara mot arter med gulliga ungar. I Sveriga är 143 arter av mollusker rödlistade, alltrså upptagna på listan över de som riskerar att dö ut från Sverige, vilket inte genererat några nyhetsrubriker. Men liksom isbjörnens försämrade läge på arktis är utrotningshotet mot exempelvis den vitryggade hackspetten, igelkottaggsvampen och bålgetingen inte bara riktat mot arten i sig. Det är även ett tecken på en oönskad miljöförändring.

Grundregeln är att naturens mångfald bör bevaras. Lystra när miljöexpertisen pratar om den dåliga utvecklingen mot "monokulturer" och om behovet av "ölevande skogar" och "skyddsvärd natur". Även du kan göra en insats genom att invenetra "din" skog och rapportera förekomsten eller frånavron av hotade arter till Artportalen. Tvivlar du på din förmåga att skilja på olika sorters mollusker kan du börja med något större. Kronhjorten är rätt lätt att känna igen."

-Johan Tell


Kommentarer
Postat av: Pluttan

Tjoho!!! STORT Grattis till den Guld! Gud vad skönt.. FINALLY!

2009-06-16 @ 23:14:41
URL: http://sunksnygg.blogg.se/
Postat av: Kristin

Menar du mig? Boken lät skum...Hm.

Hipp hurra iallafall för att fröken är frisk! Underbart!



& den kala fläcken...Jag säger bara Volymspray! Fast det vet du ju redan. ;)

2009-06-19 @ 00:40:14
URL: http://sandstr0m.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0