Kanske dags att lyssna på tecknen?

DansTeatern, under ledning av mor och dotter, har under året repat in föreställningen Kostymernas Parad igen. Hur kul som helst tycker lilla Skutt men varför går det åt skogen?


Fröken summerar årets nitlotter:

Första offentliga repetitionen med publik: Fröken får helt plötsligt inte luft och måste spendera resten av kvällen på akuten.

Premiär i aula fullsatt med högstadieelever: Lisa landar på frökens huvud vilket resulterar i hjärnskakning.

Föreställning i kyrkan: Gissa vem som för första gången någonsin får 39 graders feber? Noll bra timing.

Nu på lördag ska hela föreställningen spelas på UMRs årliga konferens... Gissa vem som pajar foten under gårdagens balettlektion? Värsta enkla hoppen men helt plötsligt fanns det ingen fot att landa på... Panik och en jäkla massa aj!


Summa summarum: Ja inte vet jag, skam den som ger sig?

Värsta gnälliga tjejen i alla fall. Stackars pojkvän...

Miljömuppen citerar #12:

"Ät hummer. Ät fisk. Ät musslor. Ät krabba. Njut av havets delikatesser. Men gör det med förstånd, då flera olika miljöproblem är länkade till fisk och skaldjur.
Rovfiske hotar många arter. Var därför försiktig med att välja bland annat torsk, tonfisk, haj  och hälleflundra.
Vissa fiskar har förhöjda halter av miljögifter. Därför ska du exempelvis nöja dig med att äta fet östersjöfisk en gång i veckan.
Vilken som ska bli just din delikatess beror till en dell var du bor. Prata med din fiskhandlare, undersök utbudet i din butik, läs på, fråga efter miljömärkt fisk.
En tanke. Sverige har över 230 mil kust, närmare 100 000 sjöar och fler än 2,3 miljoner fritidsfiskare. Hur svårt kan det då vara att undvika fiskpinnar av vitfisk som rovfiskats i Atlanten och därefter skeppats farm och tillbaka till Kina för att fileas och paneras? Hur svårt kan det då vara att låta bli att handla nilabborre från Victoriasjön fiskad under sämsta  förhållanden? Hur svårt kan det då vara att låta bli att bidra till förstörelsen av kust- och artskyddande  asiatiska mangroveträsk i jakten på jumboräkor?
Stekt mandelpotatis med gräddfil, persilja och små bitar hemrökt abborre är dessutom utsökt.
Men kräv först av din vattenvårdande politiker att vattnet där abborren simmat är analyserat och resultatet öppet redovisat."

-Johan Tell


Kommentarer
Postat av: Tina

men är det OK att skippa fisken och köra på pälsbeklätt?

2009-03-11 @ 15:45:12
URL: http://tinahelen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0