äntligen helg

kaffe.utvecklingspsykologiskateorier.farmor.jerlang.kaffe.sömnbrist.behaviorismen kontra motivationsteoarin.huvudvärk.seminarieunderlag.sittsår.kaffe.formalia.panik.kognitivt tänkande.skrivkramp.kaffe. sociokulturella perspektiv.frustration.kaffe.fronter.Piaget.Pluttan.kaffe.psykodynami.tidsbrist.muskelkramp.kaffe.

Hej, vill du ha gratis resa och biljetter till mamma mia?

Tyvärr jag kan inte... Jag är borttappad och förvirrad någonstans mellan norrlandsporten och själstuga, och det är precis så oklart som det låter...

Men vad är väl en bal på slottet? Femkamp, som snabbt reducerades till trekamp, i augustimörkret. Krocket, stövelkastning och idioten när man knappt ser handen framför sig, snacka om dödligt allvar. Medans Simba låg hemma i feber och illamående lekte Nala överlevnadsläger med Mumins anhängare, fans och spioner... Fortfarande oklart? Vissa människor måste upplevas live och även då ställer man sig starkt tvivlande till om detta verkligen är på riktigt... Jag är nog tuffare än somliga tror, sa Mowgli och kavade iväg med en stor IKEAkasse och världens tyngsta väska.

SingStar-VM inleddes någon gång strax före midnatt och de sista gav inte upp förrän gryningsljuset nalkades och drog förbi. Vore det inte för diverse dödshot och tydliga långfingrar hade dom nog fortfarande hållit på... Men men matchhjältarna sitter inte på avbytarbänken och mina vänner upphör aldrig att förvåna med alla sina upptåg.

Nya minnen, bravader och sattyg finns du dokumenterade för att förgylla dessa kommande mörka höstkvällar i väntan på en ny sommar. Semestern är slut, regnet vräker ner och om 42 minuter börjar allvaret igen. Vi ses till jul som sagt.

Bäst just nu: Pluttans ankomst på fredag.
Sämst just nu: Att tvingas lämna varma sängen för skolans kalla lokaler.

Trött morgon någonstans i Bollnäs

Har splittat morgonen mellan mangeln i tvättstugan (satan sån hemmafru man är), top model samt diverse lär-känna-dig-själv-test på Facebook. Uppenbarligen borde min egentliga ålder ligga på 27 år, RENT är den musikal som representerar mig bäst och jag är värdelös på svenska filmer... Apropå Facebook, hur tolkar man en inbjudan till gruppen "Bitterfittorna"? Oklart... Kan det vara ännu en bitch-slap?


Karman fortsätter att regera på min planet... finnar som en 14-åring igen, diskbänken är full av odiskade tallrikar och varje månad kommer det nya räkningar... Vad gör jag fel? Kanske dags för en sån där pilgrimsresa, men vart ligger Karmats Mecka? Indien, Tibet eller kan man hoppas på Biblioteksgatan i Stockholm? Kanske? Inte? Typiskt, som Nasse skulle sagt.

Hur som haver, lämnade landet för en helgs semester i Gutternas förlovade land och fick genast göra mig av med samtliga fördomar. Norgehistorierna vi stötte och blötte som små handlar inte alls om norrmän utan om svenskar som flyttar till Norge... Tro mig! Oslo är för övrigt min nya favoritstad och Pluttan är fortfarande regent i mitt universum.

Dagarna ramlar undan och semestern regnar bort så snart är det dags igen... Seminarieångest, träningsågest, städångest, planerings ångest... Allt trängs framför ögonen och blockerar hjärnan från att tänka logiskt men där borta, precis i närheten av det uttråkade landet skymtar den första arbetsdagen. Första veckan är fylld av planeringsmöten, sektorskonferenser, kalendarium, klassindelningar, listor och turnéplanering innan eleverna äntligen entrar skolan igen. Jaja, den som lever får se...

Resten av dagen kommer spenderas uppkrupen i valfri soffa med kaffe och stickningen (husmorspoäng igen), om jag blundar tillräckligt hårt så kanske, kanske regnet försvinner...

RSS 2.0