EM ur en växelhäxas synvinkel...

Och så kom den, dagen då den manliga häften av Sveriges befolkning blev proffstränare... Och då menar jag verkligen alla! Jag och TinaOnly har suttit i mörkret på växelhäxans kontor och förundrats över hur mycket man faktiskt hetsa upp sig över något så futtigt som basket-vm... eller var det curling? Direkt oklart.

Hallå världen, behöver ni fler tränare? Vi har 4 miljoner män redo att forslas ut ur landet omgående! Självklart händer det väl att även vi kan komma med lite glada utrop när ett par snygga vader flashar förbi i tv-rutan, MEN när samtliga kollegor med skäggstubb efter avslutad match plockar fram sina mobiltelefoner för att ringa runt till närmaste bekankskapskretsen för att avlägga sin alldeles egna överkvalificerade analys då känns det som om det gått lite för långt...

Bitter över att jag inte fick se matchen? Inte det minsta, arbetsmoralen är det enda sunda jag har kvar. Världens tröttaste tjej hänger av sig kavajen för några timmars sömn, tack för mig hej!

Den stora nationaldagskampen!Kvällspromenix hem med ms Winehouse ("they  tried to make me go to rehab, but  I say no no no..."). Sveriges nationaldag och lillasyster har lämnat gutternas förlovade land... Nog kan vi väl alla skriva under på att det krävs en hel del prestationer för att svara upp till alla upptåg som det mytomspunna 17:e maj bjuder på men lite match blev det allt... Vem som tog hem segern? Det är lite luddigt... Eklund? J Ja hur som haver, otroligt trevlig kväll även om vissa med lillasyster i täten bedriver en kampanj för att byta ut Simba mot Pumba... Det blir inget av med det!


Sol, glass och sommarlov. En massa tid och struntprat flöt förbi i solen ute på Långnäs igår. Mer sommarlov åt folket! Robin hävdar att vi alla ådragit oss en bränna a la charter och för att höja självfötroendet nickar samtliga inblandade instämmande. Förtränger mitt dåliga samvete över försummade studier och hävdar att en bra grundbränna är ett direkt måste innan vi entrar Bulgan... Hälsan framför allt!


Spenderade även denna eftermiddag i solen dock fick det räcka med gräsmattan utanför porten... 2 timmar på en filt resulterade i rödbrun ryggtavla och 2 nya kompisar... Pontus och Sandra 5 år, grattis mig! "Hej! Vad heter du? Hur gammal är du? Pontus tycker att du är söt. Får vi sitta på din filt? Vad gör du? Vill du ha en bulle?" Frågorna haglade och den gamla paniken kom återigen smygandes... Som att kastas 4 år bakåt i tiden och vara barnflicka igen... Ta mig härifrån skrek självbevarelsedriften och fröken flydde in i lägenheten... Hjälp!


Kvällen kommer spenderas på en gräsmatta någonstans i Bollnäs finare kvarter tillsammans med tjejerna... Faya har en teori om att jag ska hålla mig sysselsatt tills karln är hemma igen och studier var inte ett godkänt alternativ. Ja, det är väl bara att lyda?


Bra: Är inte det uppenbart? Sommar, sommar, sommar...

Mindre bra: Skolångest... Vart är studiemoralen? Observationsuppgiften med tillhörande analys pockar på uppmärksamheten...


Citatet: "Varför jag alltid sover i min kritichies pyjamas" , hur tänkte du nu Johannes?


Asså, det är galet...

Sjung om studentens lyckliga dar.... och sjöng det gjorde dom våra studenter, även de blivande. Och förken satt som vanligt och skyllde sina blanka ögon på pollen, damm och diverse partiklar i luften... Det här med att gråta i tid och otid, har det med åldern att göra eller är det bara åoch acceptera att man är en riktig lipsill? Inget känns ju direkt lockande, vi letar vidare och lämnar titeln osagd... Förslag?

Med studenten kommer tillhörande stipendier och gissa hur stolt man var när 3 av 5 kulturstipendier gick till våra esteter? Och dessutom var 2 specifikt till dansare! (40%!!) Tårkanalerna fick sig ännu en prövning och inte blev det bättre när vi var på kusinens mottagning och faster höll ett hyllningstal till sin son. Blödig som sagt. Mottagning som sagt... Ännu en släktträff, blivit många såna i år... Jättekul men ibland vet man inte om skratt eller gråt är den mest sunda reaktionen men säkert är ju iaf att nästa tävling på chefen på Fawlty Towers, den vinner jag! (Se föregående inlägg...)Ja nog är det galet... Fröken Roséns nya favoritline är nog just "asså det är galet..." vet inte om min toleransnivå dalat som börsen eller om livet snurrar likt en centrifug men uttrycket används som svar på de flesta hälsningsfraser... April och Maj blev precis så pressade med uppdrag, föreställningar och kaos som alla prognoser visade men till allas förvåning kom vi ut på andra sidan med något som faktiskt kan liknas vid ett leende... Slutproduktion med tillhörande turné, flytt från hufvudstaden, dansavslutning, semesterplanering, byte av studier, viskonsert, seminarium, heden på stan, klassisk konsert... Almanackan drunknar och pekar finger men vad gör det om 100 år? Solen lyser ju! NU väntar bara sista veckan på skolan med planering inför nästa året men de flesta planerna för dansen är redan lagd... Lilla och Stora Skutt (elevernas nya benämning på oss danspedagoger, fyndigt... Tack Lena!) kan bara konstatera att det verkar bli ännu fler projekt och äventyr... Men men, som vi tidigare konstaterat... Matchhjältarna sitter inte på avbytarbänken!

Lagom till elevernas sommarlov ska vädret enligt samtliga metrologer slå om till klassisk svensk sommar men inne bland Sheratons vita marmor märks ju ingen skillnad... Även denna sommar kommer fröken bära den så heta Ipren-brännan men rekreationsresan till Bulgarien är bokad så det är bara att hoppas på lika många soltimmar i år som förra. Pratade precis med Malin, min partner in crime, på msn...  Och allt verkar vara under kontroll. Nya bikinis är inhandlade, de turkosa shortsen får naturligtvis VIP-platsen i resväskan och Fenix är bestämt för åtminstone första kvällen...Månadens galnaste blir i alla fall gästspelet i röd flamencoklänning och kastanjetter på Hilton i måndags... Vad var det som hände? Det är direkt oklart... Men helt plötsligt stod jag på en välgörenhetsfest och försökte stampa i en heltäckningsmatta och se så spansk ut som min blonda lockar tillåter... Livet är en fest och jag är narren i ensemblen!  Timmarna innan låg magsäcken upp och ner och jag försöket dämpa nerverna med den klassiska det-är synd-om-mig-shoppingen... Samvetet värkte duktigt på tåget hem men vad gör det om 100år? Hakuna matata!

Ögonen går i kors och benen värker... Dags att natta kudden!

Citatet: Den man ligger med får bädda och håll tungan i rätt mun! (många visdomsord skulle levereras till avgångseleverna, tänk så kreativ en danshäxa kan bli mitt upp i ett ljusrep... hatten av för dig!)


Bäst just nu: Simba, solen och Pluttans intåg i Sverige.
Sämst just nu: Oprovocerat våld... Vi lämnar det så och hoppas på polisens insats.


RSS 2.0