torsdag

Gnällig som få och med en enorm längtan efter sommaren... Tjo och tjim, nu kör vi! Ja men vad annat ska man göra? Deadlines här och där, supertråkiga vuxenåtaganden så som städning och en massa massa måsten som staplas på hög... Helt ärligt, blir man någonsin tillräckligt vuxen för sina egna åtaganden? Suck, pust och nej. Nä, fy för november och dess mörka kvällar och sliriga gångbanor!

I brist på solljus och positiv inställning så dammsuger jag för tillfället lillasyster blogg och längtar tills Pluttan återigen träder in i Sverige...

Ett litet ljus i höstmörkret är ju det faktum att Pluttan tillsammans med sin snickare ska på maskerad i helgen och BÅDA har lånat utrustning ur min dansgarderob. Å ena sidan känns det väl lite dubbelt att man väljer att klä ut sig till mitt yrke och dessutom driva med det men men... I utbyte av några bilder, som självklart kommer publiceras, så ställer man gärna upp :) to be continued...

Visste du att: Guinness rekordbok har rekordet i att vara den mest stulna boken från biblioteket.

Otursmånaden

Men ibland vänder det och gissa om det är skönt? Leken "gissa sjukdomen" fortsätter ännu men med massa, massa tabletter från farbror doktorn så kan fröken återige andas. Helt plötsligt duger konditionen till att promenera till bilen och faktiskt hela vägen till jobbet. Lycka i en liten ask! Dock har man ju helt plötsligt förstått innebörden av det konstiga ordet bipackssedel. Jodå vid vidssa nivåer av kortison så minskar sömnbehovet... drastiskt! Uppstigning 04.00 om morgnarna hör väl inte till normaliteten egentligen men men :) Vi får väl se hur pigg och motiverad man är på måndag n'r tabletterna går ur fröken... surt sa räven!

Arbetsdagen började med en supermysig lektion med mina ettor. Vi har så smått börjat arbeta improvisation inför deras första produktion. Trots 6 minusgrader och tjockaste jackan som enda sällskap till jobbet i morse så vände allt. Man har nog lyckats välja rätt yrke ändå!

Bäst just nu: Men hälsan så klart! Underbart, jag kan andas!

Sämst just nu: Det går så där bra med vissa åtaganden...

Citatet: Vet inte vilken som blir favoriten efter alla besök på sjukhuset... Kankse frågan om jag är gravid? Eller om jag är rökare? Svårt... Och det finns många fler för den skadeglade att gotta sig i :) hmmm.... helt uppenbart är ju att man inte ser allt för söt ut just nu, tack för den du nordiska hy!

Sista måltiden

Vart ska man börja och vart kommer detta sluta? Ja den som det visste. Allt gnäll över inflammerade axlar och ryggar är som bortblåst efter alldeles för många astmaanfall. Efter 2 veckors krångel med luftrör, lungor och gudarna vete allt så har man numera vip-kort uppe hos farbror doktorn. Ni vet den där lätt uttråkade uppsynen man brukar mötas av annars när man är upp och försöker intala alla med en vit rock att man faktiskt är sjuk? Kan ni föreställa er den? Den är borta, puts borta! Och gissa om det är läskigt? För 2 veckor sen var det glasklart att jag hade astma, för 1 vecka sen var det lika skrattretande som Björn Gustafsson under melodifestivalen och idag har jag absolut astma igen! Saken är biff sa doktorn, skrev ut ännu massa fler tabletter och skickade hem en smått förvirrad fröken med löftet om att några veckor skulle jag må toppen! Ja men då så tänkte man som den naiva blondin man är...

Glad i hågen dundrade jag och hjärtat ner till bästa kompisen Max för den sista burgaren före jul. Eller nja, sista burgaren på veckodagar före jul. Eller som Ola sa till sin mamma "Vi ska fira Hannas sjukdom med skräpmat!" Vi lämnar det och går vidare...
 
Halvvägs in i kalorifesten ringde mobilen (dolt nummer, finns det något läskigare? Tror inte det!) och farbror doktorn hade konstaterat att min lungkapacitet var allt annat än acceptabelt. Akut lungröntgen imorgon, bums! Ja vad säger man? Kvällen kommer spenderas framför House med massa godis, och tro mig jag kommer inte använda mig av de sympatiska glasögonen! Icke, det finns dom som har det värre även om de är fiktiva och ikväll är det skadeglädjen som håller mig flytandes!


Bäst just nu: Älsklingen! Inte bara för att du bär just den titeln utan för att du tålmodigt följer med på alla läkarbesök och provtagningar samt alltid försöker hålla mig på bra humör och inte minst... Ryter i åt alla surriga och inkompetenta anställda vi haft nöjet att träffa. Kärlek älskling, kärlek!

Sämst just nu: Att vara andfådd som värsta rökarn dygnet runt känns så där hett...


Första veckan i november

Det varmt efterlängtade höstlovet försvann snabbare en snabbt... Vad hände? Vad gjorde jag? Oklart... direkt oklart!

Lovet avslutades med ett besök på akuten efter ett härligt astmaanfall. Teoretiskt sett en katastrof men med the pojkvän hur kul som helst! Underbara älskling... Efter alldeles för många timmar av väntan och begynnande sittsår skickades jag hem med recept på massa mediciner. Känner rent instinktivt ett förakt mot mediciner rent generellt men nu är det bara att le och se glad ut. Värktabletter de luxe för att få den förbannade inflammationen i rygg och axel att släppa samt kortison för halsen... Kaffe på det? Ja tack!

Alldeles jättemycket sen fredag eftermiddag. Medans resten av Sverige smög tidigare från jobbet för att hinna inhandla rödvin i prisklass låg samt den rabatterade fläskfilén på ica har jag suttit i föreläsning... Kul då! Någonting om didaktik har avhandlats...

Men men, november är mörkrets månad men nu kommer hon med ljuset... Lucia? Icke! Pluttan anländer från landet i väst så i helgen blir det kramkalas! Äntligen!

Bäst just nu: Uppenbarligen Pluttan.
Sämst just nu: Hälsan vägrar att infinna sig i frökens lekamen...
Citatet: "Man mår som man mår, nu kör vi!"

RSS 2.0