Morr, spott och fräsFothelvetet, ja ni vet den där regionen strax söder om knät, ömmar fortfarande... 7 sura veckor, det var bara att krypa till korset eller sjukhuset iaf. Kul... not. Sjukskrivning och absolut vila skanderade den hittills mest envisa läkare jag träffat på. Pyttsan, sa Bill. Kan du fetglömma, muttrade Bull. Argumentation de luxe, hon sakligt och jag mest barnsligt, innan man fogligt fick följa med till sjukgymnasternas korridor... Där var man ju lika efterlängtad som tomten visade det sig. Sjukgymnasten skrattade så hon vek sig och undrade om det inte var samma fot som råkade illa ut förra året? Stackars doktorn såg alldeles livrädd ut... Kompromiss blev det i alla fall. Lovade dyrt och heligt att bara göra det jag absolut måste samt tejpa fote i utbyte mot att jag slipper stanna hemma i husarrest. Dock blir det en massa sjukgymnastik framöver... Dansa ska jag, annars dör jag.


Upphör aldrig att förvånas över hur man resonerar där uppe i korridorerna... Nä nu väntar man på doktor Perzons entré så kanske att det blir lite ordning på torpet.


Miljömuppen citerar #34:

"Sänk kvicksilverhalten. Kvicksilver är ett farligt miljögift och kan orsaka allvarliga hjärnskador. Då det är ett grundämne kan naturen inte heller bryta ner det.
EU-kommisionen har lagt ett förslag om förbud mot kvicksilver vid tillverkning av mätinstrumnet där man tror att 33 ton årligen används.
I Sverige beräknar man att 100 ton kvicksilver är i omlopp. Tills kvicksilver förbjudits och är borta från marknaden är det viktigt att exempelvis lämna gamla termometrar och lysrör till avfallsstationer. Tänk även på att exempelvis strömbrytare, kontakter och batterier i klockor, kameror och hörapparater kan innehålla kvicksilver.
Fråga även din politiker varför det inte finns någon med huvudansvar och resurser för att mäta och övervaka kvicksilverspridning till svenska vatten."


-Johan Tell


shoreline

letar inspiration och infallsvinklar... som så många gånger förut är det Pluttan som knuffar storasyster i rätt riktning...   Mer Anna åt folket!

Miljömuppen citerar #33:

"Sänk temperaturen. Energiförbrukningen minskas med ungefär 5 procent om du sänker inomhustemperaturen med en grad. Vid två graders sänkning, från 22 till 20, skonar den som bor i en normavilla jordens växthus från tillförseln av ytterligare 140 kilo koldioxid per år. Dessutom sparas 1 500 kronor.
Det räcker till en fin kofta och ett par tofflor."


-Johan Tell

Vi som är födda på 80-talet...
Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt

Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd

Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

Vi som läste OÄ i skolan

Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten

Vi som läste Lyckoslanten

Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid

Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna

Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det

Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt

Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända
blad. Då börjar vi..."

Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk

Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio

Vi som käkade Raider och inte Twix!

Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

Vi som hade bänkar med lock på

Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet

Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna
sega råttor av Sofi Propp

Vi som vet hur man gör popcorn på spisen


Miljömuppen citerar #32:

"Undvik bromerade flamskyddsmedel. De kan orsaka störningar i beteende, inlärning, och reproduktion. Flamskyddsmedlen har kemiska likheter med miljögifter som PCB och DDT, varför de lätt tas upp men är svåra att bryta ner.
Bromerade flamskyddsmedel används i plaster, textiler, elektronik och andra produkter som anses brandfarliga. 
Fråga om en produkt du tänker handla innehåller bromerade flamskyddsmedel. Acceptera inte svaret att produkten visserligen innehåller sådana medel, men att det inte är skadligt för den som använder diskmaskinen, sitter i soffan, knappar på datorn. Tro inte heller på löftet att alla sådana medel numera tas om hand som riskavfall när produkten tjänat ut.
Om det vore så väl skulle inte 2 500 ton giftigt elektroniskt skrot varke vecka dumpas i Nigeria, svenska kvinnor ha förhöjda halter av bromerade flamskyddsmedel i sin bröstmjölk och inuiterna på Grönland vara den  folkgrupp med de högsta halterna av den här typen av gifter.
Nyligen förbjöd EU användandet av flamskyddsmedlen PBB och PBDE. Uppmuntra din EU-parlamentariker i arbetet med att svartlista alla 70 varianter."


-Johan Tell


kom tebax!
Med detsamma... Satan så jag saknar dig. Om 4 veckor är det dags igen och då ska minsann både halsduk och massa vara klara! Punkt!

Miljömuppen citerar #31:

"Lukta inte mysko. Mysk är egentligen körtelextrakt från djur som myskoxe, bäver och myskhjortar. Människan har länge använt mysk inom medicinen och som doftförstärkare i parfymer.
Mysk är oerhört dyrt varför kosmetikaindustrin alltmer gått över till syntetisk mysk, vilket numera finns såväl i parfymer som smink, tvålar, tvättmedel och mjukmedel.
Syntetisk mysk kan vara hormonstörande och påverka människors reproduktionsförmåga, varför det bör undvikas. "

-Johan Tell

Panikbaguett och seminarieångestVaknar fortfarande varje morgon med andan i halsen och lyssnar spänt efter vuxenkommiten... Är det idag dom kommer? Någon gång måste dom ju inse att jag egentligen är 5 år och bara låtsas vara vuxen. Undrar vad max-straffet för vuxenbedrägeri ligger på... 15 år? Körkort, kaffebryggare och mina Gardellböcker blir väl det första dom konfiskerar.


Har numera blivit en fena på att lämna matlådan där hemma på diskbänken. Sjukt onödigt... Panikbaguette är straffet för oss ofrälsta med Doris-minne. Inget fel på kioskens slit och ambition, missförstå mig rätt, men någon kulinarisk höjdare är det inte speciellt när man drar i sig en varannan dag... Pust. Inte ens med lite färsk ruccola kunde lunchen hamna under benämningen "ätbar". Inför nästa termin lovar jag mig själv dyrt och heligt att aldrig mer äta panikbaguette. Aldrig! Från och med nu är jag nu en ny och sund människa som laglydigt lagar mina matlådor minst 2 veckor i förväg. Basta!


Jaså du pluggar? Vanligaste frågan just nu... Hur går det? Jo tack som vanligt, skjuter upp det mesta eller fokuserar på annat... Välj vilket. Har egentligen inte ökat arbetsbördan nämnvärt men ångestkontot pulserar alarmerande... Panik, panik potatisgris! Dagen skulle egentligen spenderats med näsan i diverse didaktikböcker (ja du hör ju själv... snark.) och fingrarna på tangentbordet. Säkert... Hade dock för mig att jag skrivit ett utkast i höstas... Kanske att man kan använda sig av det som start i alla fall resonerade fröken latmask. Döm av min förvåning när älskade datorn ruvar på ett helt färdigskrivet reflektionsprotokoll helt klart att skicka in. Det finns en Gud! Idag är det jag som köper en Triss-lott!

Miljömuppen citerar #30:

"Kräv transparent vattenpolitik. I Östersjön har fisken så höga halter av dioxin att vi svenskar måste ha dispens från EU för att äta den. Export är förbjuden.
I de svenska inlandsvattnen ökar istället för minskar koncentrationerna av bekämpningsmedel, läkemedelsrester och andra miljögifter.
Massiv fiskdöd och genetiska förändringar hos fisk har förekommit i sjöar i närheten av gruvavfalls- och hushållsavfallsdeponier.
Läget kunde med andra ord varit bättre.
Om en oberoende forskare idag vill studera problemen med vattenmiljön måste hon eller han lätt och kostnadsfritt ha tillgång till en mängd olika naturvetenskapliga grunddata. Bland annat om de avrinningsområden som föder vattenmiljöerna, såsom nederbörd, temperatur, jordarter, markanvändning, höjddata, vattenflöden och en mängd olika ämneskoncentrationer.
Så är det inte idag.
Istället håller flera svenska myndigheter inne med sina data och säljer dem dyrt till såväl allmänhet som forskare.
Det du kan göra är att fråga din politiker vilka mätningar som gjorts. Om resultaten från dessa inte finns allmänt tillgängliga, fråga varför. Du har ju betalt för dem via din skattsedel.
När mätdata hålls hemliga blir det omöjligt för oberoende forskare att kritiskt granska den rådande vattenpolitiken. Vilket förstås är orimligt."


-Johan Tell


ta mig tillbaka
Miljömuppen citerar #28:

"Gör bot. Du kan kompensera ditt alltför stora utsläpp av koldioxid. Det finns åtminstone tre sätt för dig att sona din miljöskuld:
- Köp utsläppsrätter som motsvarar din överkonsumtion av koldioxid och makulkera dessa, på så vis hindrar du andra utsläpp.
-Plantera träd som absorberar koldioxid. Låt säga att din skuld av växthusgaser handlar om en flygresa tur och retur Stockholm-Milano. Då behöver du plantera 37 träd som arbetar för dig under ett år med att absorbera alla de växthusgaser din tripp gav upphov till. Alternativt ett friskt och frodigt träd som lever i närmare 40 år.
-Stöd projekt där syftet är att ersätta fossil energi med förnybar. Det kan vara allt från att bygga vindkraftverk i SVerige till att ge bistånd till produktion av solugnar i u-länder.


Insomnia

De luxe dessutom. Skulle inte detta avta när kortisondosen minskade? Pyttsan... Farfar tycker att jag ska sadla om och bli mjölkbonde. Ännu mer pyttsan. Hej då länge!

Vaknar numera strax före 4... Jag och Felicity är ett oslagbart team i gryningsljuset. Men vad är meningen mr Blund? Vad vill du lära mig med detta? Kanske att min uppgift här på jorden är att bjuda tidningsbudet på morgonkaffe? Synd bara att man inte har någon prenumeration.

Rymde till pappas ranch och mammas omhuldande kärlek igår kväll och vips så kunde man sova igen. Kul, jag är 24 och behöver nattas...

Mest synd är det om Pluttan som rest ända från Oslo och möts av en rödsprängd storasyster med gravt begränsad social förmåga. Ber om ursäkt!

Miljömuppen citerar #27:

"Gör jord. Bor du i villa eller radhus kan du genom att kompostera ditt hushållsavfall sänka din familjs sopproduktion till ungefär hälften. Samtidigt producerar du prima jord till hemmets alla blomkrukor."

Edinburgh tur och retur... ta mig tillbaka!


Men snälla, bara gört! Saknar tystnad, lugn och trevliga människor. Vi svenskar är ju praktiskt taget kvar på vikingatiden jämfört med våra skottska bröder. Skämmes!

Massa timmar i fred med prinsen och helt plötsligt hann man både påbörja och avsluta en konversation utan att bli avbruten av sms-signaler eller John Blund. Tacksamt och efterlängtat!

Fröken var nervösare än gråsparv när det var dags att lämna lyan och inte blev det bättre efter vägen. Flygning tillhör inte favoritsysslorna även om det gick bättre än förväntat.

Ingen haggis har studerat insidan av fröken men en massa annat smått och gott har minsann slunkit ner... Varför kan man inte få starta varje dag med Cappucino Massimo?

Kleopatrabad, sweetsleepersängar, kullerstenar, arkitektur... Ja listan kan göras lång. Underbar stad gjorde underverk med en stressad och folkilsk dansfröken. Vill ha mer!

Miljömuppen citerar #27:

"Älska ditt avlopp. Om vårt avloppsvatten vore fritt från tungmetaller, färgrester, mediciner, oljor, lösningsmedel och kemikalier skulle det utan större insatser kunna omvandlas till slam att göda våra åkrar med.
Fasta föremål som bindor, bomull, cigarettfimpar, hushållspapper, kondomer, plåster, rakblad, tamponger, tops och tvättlappar ska inte heller spolas iväg till reningsverken utan slängas i soporna.
Betrakta ditt avloppsvatten som något du skulle kunna göda dina blomkrukor med."

-Johan Tell


För din skull My!


1. Vilken svordom använder du mest?
"A men va faan!"
2. Äger du en iPod?

Jo, men skulle behöva en ny...

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
05.00

4. Hur många resväskor äger du?
Vart går skillnaden mellan stor väska och resväska?

5. Använder du flip-floppar?
Självklart! Vem gör inte det?

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Beror helt klart på sammanhang och vilken sorts hårdag vi pratat om...
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Såg och såg... Senaste filmen jag somnade till var nog Valkyria.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
Väninna.
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En resa. Eller kanske fungeranden köksfläktar till grannarna... Nya grannar? Funkar!
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Kan vara så att det var min pappas andra namn på mig under tonåren...
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Finns ingen som helst anledning till, behöver bara flukta på kudden så är det kört...
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
En av Olas Coldplayskivor.... schhh, hemlis!
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Madonna, fortfarande.
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Jajamensan.
16. När var senast någon stötte på dig?
Statoil förra helgen... Noll kul.
17. Vad åt du till middag senast?
Couscous-sallad.
18. Använder du huvtröjor?
Ja, men varför gör man en fråga av det? (Värsta knäppa grejen att ta ställning till.)
19. Kan du vissla?
Det råder delade meningar om det.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Ola.
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Berg och dalbana, lätt!

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Självklart!

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
070?
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ibland.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Köpcentrum? Kul. Bor på landet...
26. Hur många syskon har du?
Två. Eller tre med babben...
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Beror på vem...
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Pretty Woman.
29. Äger du några popband t-shirts?
Nope.
30. När flög du senast?
Sommaren 2008 till Bulgarien, och nästa helg är det dags igen men nu till Skottland.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
4 st
32. Läser du för skojs skull?
Absolut!
33. Pratar du några andra språk?
Engelska och i sömnen.
34. Diskar du din egen disk?
Ja min mamma arbetar ju som bekant inte här!
35. Har du gråtit offentligt?
Japp.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Det går av sig självt.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Varför?
40. Kan du kasta macka?
Nej
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
42. Vad har du med dig in på bion?
Popcorn och dricka... Älsklingen?

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Camilla tror jag. Elfving var väl också lite av en favorit. Ja inte flockas favoriterna direkt... Hade en massa bra lärare i Sthlm förstås, kanske även att motivationen var lite högre då?
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Pojkvännen är ateist, räknas det?
45. Vad har du för väder?
Persiennerna nere...
46. Har du en blogg?
inte bara en... 2! http://veckansutmaning.blogg.se

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Samtliga estetiska, samt idrotten och historia förstås.
48. Gillar du att flyga?
Fy!

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Tålamod tror jag och kanske flexibilitet?
50. När sov du senast på golvet?
Pass.
51. Vilken är din favorit drink?
Kaffe.
52. Gillar du din boende-situation?
Duger, men jag och grannarna är väl inte bästisar direkt.
53. Vilken är din mammas hemstad?
Bollnäs
54. Din pappas hemstad?
Bollnäs, eller som han säger: Sörbo Sommarland.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Typ 5 men det räcker inte för att jag ska bli snäll.
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Kan vara så.
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nä, eller? Min bristfälliga närvaro var nog ett större problem.
58. Vilken är din favoritfrukt?
Persikor, kiwi, apelsiner, äpplen...  Typ alla. Helst inte vindruvor bara.
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Fattar inte sånt där.
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
17, alltid 17!
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Smeknamnet messerschmitt kom ju inte av sig själv :)
62. Tror du på liv på andra planeter?
Pass.
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Den sista jag bråkade med var ju Ola men arg... Herregud, man hetsar ju upp sig flera gånger per dag!
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Pass!
65. Vad var det senaste du åt?
Couscous-sallad.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Oftast män.

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Gammalt släktnamn från båda sidor som skulle föras vidare.
68. Gillar du senap?
Älskar! Jonnys på korv och Dijon i matlagning.

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
"Om du inte bryter ihop nu så får du Ben & Jerrys ikväll."
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Är lite sugen...
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Vem som helst med damp...

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej
73. Tycker du om att krama folk?
Kräsmagad, beror på vem...

74. Skulle du säga att du är trendig?
Hur moderiktigt är det med mysbyxor?
75. Äger du en digitalkamera?
Japp
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Hmm... Kronprinsessan Viktoria var ju en favorit när man jobbade på Sheraton... Tror att jag klarat mig annars.
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Det beror på vem...

78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Oj, utmaning! Senaste jag grät till var iaf "Marley".

79. Tycker du att du är attraktiv?
Självklart! Lever mitt liv som i en schampooreklam och sover alltid med smink på... Gör inte alla det?
80. Vad är du allergisk mot?
Gräspollen, nötter, getingstick, pälsdjur... Samt den mycket mystiska substansen som även läkarna kliar sig i huvudet över. Vi släpper det.
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Beror på.
82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jens.

83. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Pass.


Förlåt Felix!


Men tant är gammal och med åldern  kommer både hörselproblem och minnesluckor... Kalla mig Doris!


Det var ju faktiskt inte bara så att fröken bjöds på glass i måndagskväll... Riddare Felix, med frökens kolesterolvärde i tanke, erbjöd ju faktiskt att dela med sig av sina morötter också. Om jag nappade på den? Icke! Som den kalori/glass-knarkare man är grävde jag ner mig till armbågarna i glasssburken och koftan ser ut därefter. Minimal bättring sen dagisperioden alltså.


Miljömuppen citerar #26:

"Drick ekologiskt kaffe. Inte enbart för din egen hälsas skull utan för att skador från giftiga bekämpningsmedel är ett av de största hälsoproblemen där kaffe odlas. Enbart i Costa Rica rapporteras varje år cirka 700 akuta förgiftningsfall och 30 dödsfall orskade av giftiga bekämpningsmedel som för länge sedan varit förbjudna i Sverige.
Ekologiska odlingar har även en  mera långsiktig, hållbar strategi för att bevara befintlig skog och biologisk mångfald. Av alla koppar kaffe som dricks i Sverige idag är bara var 25:e bryggd på ekologiskt odlade bönor. Det är på tok för lite. Byt kaffe och rädda liv.
Ekologiskt te, kakao och drickchoklad finns också."

-Johan Tell

uppror någon?

Panik panik, potatisgris och julen vara ända till påska! Men det var inte sant, men det var inte sant för där emellan kommer... ja vad? Trötthet? Ja fast nej. Längtan... Ja, längtan! Sommar, glass och visserligen studier men först och främst sommar! Ge mig nu, ge mig fort! Bikinin är ju inhandlad, vad väntar ni på? Kom igen? Kunde Ida med hennes gamla visa så kan vi... Kämpa då!

Miljömuppen citerar # 25:

"Spar på vattnet. Främst för att vatten drar energi när det renas, pumpas och värms.
Annars råder generellt ingen vattenbrist i Sverige, men i kustområden kan för stor användning medföra att saltvatten börjar tränga in och förorena grundvattnet.
Låt inte kranen stå och rinna. Duscha istället för att bada. En kort dusch förbrukar bara en tiondel så mycket vatten som ett bad. Installera snålspolande toalett. Koppla diskmaskinen till kallvattenkranen. Laga droppande kranar.
Betänk att  så mycket som 25 procent av den totala energiförbrukningen i en svensk villa går åt till att värma vatten."


-Johan Tell


Hatten av!


Ja vad annat kan man säga när eleverna dyker upp på biokvällen med glass? Nej inte glass, Ben & Jerrys! Och dessutom rätt smak. (Även om det krävdes 3 butiker för att uppbåda den... Skämmes Prix och Kvantum!) Guldstjärnor, plus i kanten och löfte om situps-förbud resten av ert liv önskar jag er!


Sötnosar!

Miljömuppen citerar #24:

"Diska smart.  Fyll diskmaskinen innan du kör den. Ha för vana att använda ekonomiprogrammet och att hoppa över torkprogrammet. Tänk på  att ungefär hälften av ett normalhushålls energiförbrukning handlar om badrum, tvättstuga och matlagning."

-Johan Tell

rubrik?

Nästan lov, nästan panik. Peppar eleverna till att lämna in sina rester innan lovet så ångesten inte hämmar godisfrossan... Superfin och pedagogisk tanke. Är man samma sorts mönsterelev själv? Icke. Högskolans försynta knackande på dörren har bytts ut mot dunkande av en murbräcka... Jag ska, eller borde i alla fall. Pust... Ack du ignoransens sköna dimma, ta mig i din famn!

Gårdagens arbetsdag känns fortfarande i kropp och skalle... Så duktigt puckad man blir av alldeles för många timmar i en danssal med inte toppen luftkonditionering. Somnade snabbare än fort för att inte prata om ångesten över att lämna täcker i morse... It's cold world nynnade jag samtidigt som jag gick vilse i både morgonrock och lägenhet. Philipsson och älsklingen gjorde väl ingen direkt insats för världsfreden de heller... Tjo och tjim, och välkommen tillbaka till jobbet.

Onsdagmorgon innebär konferens, det är märkbart vad pulsen stiger runt det ovala bordet... Fortsätter det så här har man nog vip-plåtar till hjärtintensiven innan man blivit behörig. Tjo och tjim som sagt.

Miljömuppen citerar #23:

"Tvätta smart. Undvik förtvätt och sköljmedel. Överdosera inte. Fyll alltid maskinen. Tvättar du i 40 istället för 60 grader halverar du energiförbrukningen. Ytterst sällan behövs 90 grader. Välj miljömärkt tvättmedel.
Allra helst ska du tvätta mer sällan. Det mesta går att användas en dag till och den där ylletröjan blir faktiskt lika fräsch av att vädras på balkongen över natten."

-Johan Tell


RSS 2.0