Kom igen Norge!

Kanske står vårt storebrorssyndrom till lilla landet i väster inte helt utan grund ändå... Jag menar att förväxla Håkan Hellström med GES och dessutom tro att "En jävel på kärlek" från -94 med gott samvete kan kallas för en sommarplåga anno 2008... Skärpning Gutter, skärpning!

Miljömuppen citerar #41:
 
" Planera dina inköp. Ta inte bilen i onödan - ta den helst inte alls - när du ska handla. Maten på din tallrik har idag rest 50 procent längre än för tjugo år sedan. Detta beror förstås på att vi importerar alltmer mat från allt större avstånd. Men hälften av det totala koldioxidutsläpp ett livsmedel genererar, från producenten till köksbordet, kommer från konsumenten då denne kör fram och tillbaka till affären.
Det beror förstås på att det är en väldig skillnad i effektivitet om ett salladshuvud transporteras i en fullastad långtradare eller ensamt i din baklucka."

-Johan Tell


dödens lammunge

Må du brinna i microvågsugnen och straffas av laktosmage... Avskum!

Lugn tant Rut, jag kommer! Om det så är det sista jag gör så ska jag hitta dig... Sch! Säg inget till mamma...

Miljömuppen citerar #40:

"Ät mer vegetariskt. Till ett kilo biff har det gått åt energi motsvarande 7 liter olja. Ju längre ner i näringskedjan ens mat kommer ifrån desto mindre energi har det gått åt för att producera den. Ät hellre sojabönor än djuret som fötts upp på sojabönor. Prova att byta ut en kötträtt i veckan mot en rätt baserad på baljväxter, som det gått åt femton gånger mindre energi att producera.
Världens växande boskapsuppfödning har medfört ytterligare två problem. Dels huggs regnskog ner för att omvandlas till betesmark, dels avger idisslande nötdjur, men även får och getter, metan. Denna växthusgas har en 20-25 gånger starkare miljöpåverkan än koldioxid. Sammantaget genererar nötboskap mer växthusgaser än vad transportsektorn gör, osannolika 18 procent av den globala totalen.
Har du svårt för vegetariska alternativ är kycklingkött det som är minst klimatbelastande om man vill få i sig proteiner från uppfödda djur."


-Johan Tell

surt

Har precis tackat av en fantastisk kollega... Motvilligt måste jag säga. Gott med tårta men fy för att förlora en pärla... Vill inte! Tjurar som värsta 3-åringen och vill inte acceptera. Pyttsan till alla förbannade argument.  Morr!

Tiden går och nu är det 3 veckor kvar till skolavslutningen... Vi kryssar av ännu en vecka och snart är både spanska showen och kostymernas parad avklarade. Vore det inte för förbannade SJ så skulle Pluttan alldeles, alldeles strax vara här... Men icke! Ankomst kl vet inte när men varmt välkommen är hon mitt lilla troll i alla fall.

Nu återstår bara frågan när högskolan tänkte höra av sig... Ska man kanske gå in på närmaste bokhandel boklådor i pluralis Kristin) och rycka första bästa bok i pedagogikhyllan? Rita-gissa-spring liksom?

Nä, nu går vi hem... Ett förtroendeuppdrag ikväll och sen är det nästan, nästan helg.

Miljömuppen citerar #39:

"Bejaka årstiderna. Ät jordgubbar på sommaren, kåldolmar på hösten, svenska äpplen på vintern och nässelsoppa på våren. Vandra på våren, bada på sommaren, paddla på hösten och åk skidor på vintern.
Att vända på årstiderna, oavsett om det gäller mat eller aktiviteter, leder ofelbart till en ökad förbrukning av fossila bränslen."

-Johan Tell

till mina kära kollegor!

Det är ju uppenbart något som ligger i släkten... (Se systers skrivbord nedan.) Det är inget vi rår för, det sitter i generna... Synd! Bara att gilla läget, min arbetsplats kommer fortsätta att se ut som ett slagfält...Miljömuppen citerar #38:

"Håll hastigheten. Om ingen i Sverige körde för fort skulle koldioxidutsläppen minska med 700 00 ton på ett år. Dessutom skulle 150 liv sparas, vilket är närmare en tredjedel av alla de som årligen dör i trafiken."

-Johan Tell

till dig Kristin!

Söndag den 10:e maj skrev jag och Gossen historia på ranchens förstukvist... Jag anser härmed att the mission is completed!
Tabasco! Over and out!

Miljömuppen citerar #37:

"Rulla rätt. Välpumpade däck minskar bränsleförbrukningen. Med rätt däcktryck kan du lätt spara 500 kronor och 140 kilo koldioxid om året.
Om alla i Stockholms län körde med rekommenderat däcktryck skulle de tillsammans spara 20 miljoner liter bränsle på ett år och skona miljön från 47 000 ton koldioxid.
Än bättre är det om din bil rullar fram på miljödäck. Fortfarande används mest däck som vid slitage sprider skadliga, cancerframkallande oljor i miljön. Du måste ine vänta med att byta till 2010, det slutdatum EU-parlamntet satt för nytillverkning av däck med de farliga HA-oljorna."


Johan Tell

heden på stan...

...jo det heter så!

Hatten av för alla fantstiska elever som kämpar och sliter!Miljömuppen citerar #36:

"Undvik antibakteriella produkter. Misstankar finns att antibakteriella tillsatser skapar ökad antibiotikaresistens liksom anna miljöfara. Antibakteriella tillsatser kan hittas i allt från tandkräm, diskdukar, strumpor och rengöringsmedel till sportkläder.
Onödigt.
Gammaldags hygien duger gott."

-Johan Tell

fullt ös...

...men nu strejkar jag skrek John Blund. Eller kanske tvärtom? Karl-jäveln har tagit mig som gisslan till sitt förbannade paradis och jag kommer inte därifrån. Kvällens uppdrag blir att leta fram samt programmera timern till kaffebryggaren.... Kanske att doften av nybryggt kaffe kan få mig ursängen på morgnarna... Alla andra knep har varit förgäves...

Stora balkonginvigardagen igår gick åt fanders... Simba insåg ganska fort att han blivit dumpad av sin flickvän för herr Blund. Varken schlager, film, godis eller chips kunde hålla mig avken. Grattis älskling, du dejtar en björn i ide. Fröken vaknade i morse fullt påklädd i sängen och undrade vad som hänt... Jag hade tydligen blicit helt rabiat bara Ola föreslagit att jag skulle klä av mig och gå och lägga mig. Jojo, man är bra jäkla söt när man sover... Vad var det egentligen i de friterade bananerna...Hej då länge!

Nä, dagarna rullar på i samma tempo som en gammal svartvit film och det är bara att hålla i hatten. Lever ständigt med känslan av att jag glömt något superviktigt... Bara hålla tummarna att båten flyter hela vägen fram till skolavslutning. Nytt blad i almanackan med nya utmaningar men nu kan vi kryssa av viskonsert, FRI, heden på stan, ännu ett seminarium samt alla utvecklingssamtal. Nu återstår bara Dansotekets avslutning, Kostymernas Parad, Klassiska konserter, 3 dansshower under musik vid ljusnan, studenten samt skolavslutningen... Ja också det här flummet med studierna. Vi ska tydligen byta grupp igen. Dags för ett helt nytt schema men ingen verkar veta vilken litteratur vi ska läsa... Hmm, förvirrad? Lite... Mumlade mig i genom senaste seminariet om didaktik men risken finns ju att nästa seminarieledare är desto mer noggrann. Pust! Dubbelpust!

Resten av söndagen spenderas i danslokalen... Det där med solande skjuter vi på framtiden. Pluttan, kom hem!

Miljömuppen citerar #35:

"Skydda ditt barn. Vid ett test av krämer, oljor och schampon för barn underkändes drygt 72 procent. Av testets 69 produkter innehöll 50 kemikalier som ansågs farliga för såväl barnets hälsa som miljön. Några grundregler är:
-Undvik parfym och färgämnen.
-Använd barnolja istället för tvål.
-Strunta i våtservetter. De innehåller ofta konserveringsämnen. Tvättbata tvättlappar bidrar dessutom inte till sopberget.
-Försök skaffa en begriplig lista över ingredienser din baby inte bör komma i närheten av.
Och ja, tygblöjor är fortfarande det bästa för såväl ditt barn som för miljön. Och för din plånbok - du sparar lätt 8 000 kronor (ännu mer på babyns kommande syskon).


-Johan Tell


RSS 2.0