nu får vi sänka ambitionen...

...jaha... slutcitat? eller? suck... ibland blir man ju trött. trött och ledsen.

den där Blund...

minns ni det där barnprogrammet en halvrasslig docka från Öst-Tyskland som lånat Lennart Svans röst och fick oss banr att tro att det var med ett slverfärgat pulver han sövde oss? Inte? Inte jag heller, fel generation liksom men noog har mna hört talats om honom. Dock är det inget silverpulver han släpar med sig till Hedhamre. Icke! Snarare en gummiklubba. SOm en klubbad sälk däckar fröken var och varannan kväll mitt i diverse TV-program. Tror fanimej inte att jag sett upplösningen på en film eller tv-serie sedan Sundsvall brann. Kul. Ännu bättre mår man ju när man vaknar av TV-shop på högsta volym någonstans i gryningstimmarna... Tack för det!


flerfamiljshus

ja det är ju onekligen en ganksa intressant form av boende man valt. även om mitt hus inte stoltserar med så många familjer... vad jag vet i alla fall... jag försöker ju hålla mig undan samtliga och låtsas att själv lever i ett palats helt utan grannar. en fantasi jag lyckats leva mig in i ganska bra insåg jag under gårdagens resa hem från Gävle. grannar? insyn? de begreppen hade jag totalt ignorerat. oops!

och det ledde ju till att man var tvungen att fundera över sin situation... vad vet grannarna om mig? jag vet ju ingenting om dem... hmm. när det är kolsvart ute så syns all upplyst inomhusaktivitet väldigt bra. VÄLDIGT bra. när jag spejar över grannhusets fasad kan jag bara inte låta bli att fundera över vem han eller hon är, den där personen på 3:e våningen, den som har flödande kinaporrigt rött ljus över balkongen... vem är du och varför har du gjort så?

jag kan bara inte låta bli att undra...

skeptisk

det här med tuggbara värktabletter... vad är det?

Jultomten är faktiskt död!

Helgerna går om möjligt fortare och fortare för att inte tala om veckorna... Fröken lever med en ständig känsla av att ha glömt något, kittlar så där lagomt trevligt i kistan. Den som ändå våre en Baloo-björn.

Julen smyger sig närmare på och med det alla förbannade måsten. Grämer mig över att det inte blir något jobb på Fawlty Towers i år, det var en ganska lagom tradition för mig. Ljuga ihop en massa nonsens om jultraditioner för förvirrade utlänningar och sen svepa julmust i kapp med de andra upplysta som heller inte trodde på tomten... Säger som favoriten Vreesvijk "Jultomten är faktiskt död". Ska definitivt lägga in en stöt och övertala familjen att firar den där Kalle Anka dagen i underställ... Hoppas att pappa är på i alla fall.

Veckan inleds med tvättid och sen rullar det på... Extra insatt konferens, föreställnind i Gävle, flyttad träning. genrep, elevernas musikcafé och den där konserten sen var det visst premiär. Sen trippelt genrep, extra träning och knäckäppelsbak. Glada julskyltningen och hade jag inte lovat mamma att styra upp graven också? Hmm... Lägg till vanliga lektioner, en bortglömd mormor och vart fan har dammsugaren gömt sig? Oklart...

Gnällig som fan, blekare än en magnecyl och snart ska alla affärer börja tortera en med julmusiken från helvetet... Ljusterapi? Ja tack!

Hörs!


veckans absolut skönaste citat

"Du får kalla mig för tönt hur mycket du vill. Jag är med i Kents musikvideo och det är inte du!"

baconfeber: the never ever ending story...

Ja det var ju det där med spruta i armen. Diskussionernas konung... Ska du? Ska jag? Varför? Risker hit, dit och än till påska... Pust! Orka.

Sprutan är nu tagen och jag vägrar motivera varför. farbror doktorn sa så och då svarade jag helt enkelt amen. Smärtan uteblev, nästan helt i alla fall. Så gjorde även klistermärket... När blev man för gammal för sånt? Tack för den landstinget.

Största äventyret utspelade sig dock i väntrummet innan... Pensionärer till tusen. Och dom säger att vi ungdomar pratar mycket. Pyttsan. Oförskämde är de dessutom de gamla kräken. Efter 30 minuter bredvid en farbror som själv tagit på sig rollen som omvärldskommentator var det då äntligen min tur. Fort gick det och kändes inte alls... Efter all väntan kände jagt mig nästan lurad på konfekten. Och så måste du sitta ner i 15 minuter och känna efter så att du mår bra, kvittrade sjuksyrran. Förmodligen inte muttrade jag och flydde illa kvickt.

Roger roger...

tvära kast

En dryg vecka sedan vi tände upp hela Vilhelminapassagen med marschaller med ambitionen att inte glömma de som drabbades under kristallnatten... En liten handling för att visa vår ståndpunkt... 7 dagar senare meddelar det välfönade nyhetsankaret att Sverigedemokraterna nu ligger på rekordhöga 5,8 %... Lägg till att det är knappt ett år kvar till val...

Morgonstund har guld i mun osv...

Lördagmorgon och uppstigning i strax efter tuppen i vanlig ordning. Många saker på agendan, otroligt viktiga för världsfreden framförallt... Nagellacksprobelm, hårfix och letande efter diverse paltor inför dagens publikrep. Har hört att Obamas sysslar med ungefär samma... Viktigt alltså. Hur som haver... Lackande av naglar kräver ju lite tålamod och väntan medans de olika lagren torkar. Inget konstigt med det. TV brukar vara det bästa sättet att slå ihjäl tiden med, dock har tv4 (eller någon annan kanal för det) fattat att 07.00 är den ultimata tiden för dessa aktiviteter och envisas därför med att sända hysteriska barnprogram. Och jo, dom är hysteriska!

Gissa om man är glad över att ha fått växa upp bland Astrid LIndgren sagor istället som för dagens förtappade generation? Vem kan på allvar tro att de där neonfärgade skummonstrena som går under epitetet Teletubbies ska kunna bidra till att skapa trevliga och fungerande människor till vårt redan trasiga samhälle?

Och i förlängningen, vad händer om 10 år när just de barnen ska in i gymnasiet? Hjälp!

prioriteringar... eller nå...

2009 var året. året da lilla fröken med värsta ålderskomplexet fyllde stora 25. det var även året då börsmäklarna i new york mottog 140 miljarder dollar i bonus... jag vet inte hur du känner men vid så många nollor börjar man liksom tappa greppet om vad det innebär men jämför det med att u-länderna i samma tidsålder får 100 miljarder i bidrag... är det bara på min planet det rimmar illa?

men nu jäklar...

...har landet i öster snurrat snett! Eller åtminstone deras stora flygbolag...

Flyg 402 gånger och få ett par nya bröst... Behöver jag fortsätta? Hmm... Skulle verkligen velat vara med på det mötet. "Grabbar det är dags att profilera sig nu! Renen vi körde med för några år sedan är ju bara sååå ute. Vad tror ni tuttar? Passar väl bra så här strax innan jul?"

Hej och hå, luden tå.

heja konsumentverket!

Äntligen!

Någon gammal pappersvändare på det stora grå kontoret har äntligen kommit på det... Jultidningsförsäljningen är olaglig. Deras sätt att locka små barn till hutlöst många timmars försäljning bara för att aldrig lyckats få den bärbara cd-spelaren med blinkande neon-ljus är egentligen bara reklam direkt riktad till barn... Bra där!

Struntar egentligeni detaljerna och åtalspunkterna, känner heller ingen sympati med barnen då jag själv aldrig fick sälja jultidningar för mina föräldrar... (Mamma jobbade på soc och visste vilka läskiga människor som gömde sig i husen.) Men satan så lungt det blir! Nu fattas bara ett sätt att förbjuda påskkärringarna så kna min dörrpingla få slumra in för gott... Trevligt!

Heja, heja konsumentverket!


Baconfeber...

...och diskussionerna lägger sig aldrig. Nu har dessutom halva bekantskapskretsen en icke fungerande högerarm. Praktiskt.

Själv är man så pass gammal att man måste sansa sig ända till vecka 50. Kul. Förkylning lagom till premiären... Hur känns den?

Det värsta av allt med den här satans flunsan är egentligen att alla förbannade, mjäkiga människor med bacillskräck fick rätt till slut. Surt!

Livet i Fagervik

Som julkalendern för oss gamlingar... Älska!

När problemen uppgår till 2 garnbutiker i samma stad eller vilken sorts bulle som är bäst... Ja då har man minsann fångat mitt intresse. Älska!

Ignorerar helt mannen i träskors påstående om att jah skulle blitt gammal i förtid... Pyttsan!


På besök i ett paralellt universum....

Måndag morgon... (i förrgår alltså...) god morgon! Typ... Rätt mycket god morgon. Morgondusch sen frukost... eller inte. Mjölk slut. Puts väck. Jaha... Inte frukost, morgonpromenad... Till statoil. Och här börjar äventyret!

Hej åh hå... Snacka om Narnia!

Egentligen borde jag nog anat oråd redan på parkeringen när jag fick snirkla mig fram mellan truckar, lastbilar, traktorer och pickups för att över huvudtaget komma till entrén. Men icke, mjölkbrist innebär också frånvaro av morgonkaffet... Ja ni fattar...

Väl inne på statoil (heja Norge!) så fortsattte festen... Grabbarna grus i diverse neonfärgade arbetsoveraller langade in mosbrickor och cola med ena handen samtidigt som de kramade ihop en redig prilla med den andra. Testosteronhalten låg som en tjock ärtsoppa i hela lokalen och alla, ALLA, insåg hur fel ute jag var... Inte ens mjölkens EAN-kod gick att läsa av i kassan... 

Som en katt bland hermelinerna men aldrig mer... Snacka om att inte kunna läsa av kulturellla mönster. 06.19 är det industrifrukost på statoil och vi som kan se skillnad på en kajalpenna och ögonfransböjare bör inte vistas i kvarteret då, vi är helt enkelt inte önskvärda...

Allt för mig, hej!Inte helt nöjd...

Det känns väl ändå inte helt okej när Darin gör covers på Cold Play? Nä... Och om han nu var tvungen, varför den lama versionen? Och varför måste den spelas i morgonprogram? Mornarna är lite lätt känsliga ändå...

Gnällig, javisst.

the Girls....


RSS 2.0