hatten av för er mina babes!

Det var en gång 3 tjejer som inte riktigt levde upp till samhällets förväntningar på den väna ljungfrun... Inte till så många andra förväntningar heller. Det var dock heller inte meningen så ingen av dem kände isg misslyckad... Ingen av dem var misslyckad. Men snygga! Mhmm... Sååå snygga...

 

Hur som haver, när man umgåtts ett tag eller två så förtärs de där barriärerna som skyddar ens innersta och allt eftersom så börjar man anförtro varandra vad som helst. Tro mig... Vad som helst!

Och vissa uttalanden kan bara inte få flaxa helt obemärkt ut i världsrymden, de måste få skåda dagsljuset. Dock hyser man ju fortfarande förhoppningar om att någon av dessa ska lyckas bli gift så därför finns inga namn knytna till citaten... För er som är tillräckligt närstående och därför kan se vem som är vem... Förlåt!

Citat 1:

3 fnissiga tjejer sitter och äter tillsammans när Flicka 1 släpper väder...

Flicka 1: -Jag blev typ rädd där ja!

Flicka 2: -Va?

Flicka 1: -Ja, jag var ju inte beredd på att det skulle komma så mycket.

(Vi går raskt vidare till nästa citat, men nej det blev tack gode ingen blöt fläck på stolen...)

 

Citat 2:

Flicka 1: -Satan va hett! Det var typ jättemycket chili i den här chilin...

(You don’t  say?)

 

Citat 3:

Alla 3 tillsammans med favoritfotografen står i kön för att beställa hamburgare...

Flicka 1: (Om sin killkompis) –Han är jättehungrig och ska upp och jobba om 4 timmar...

Fotografen: -Vadå, kan inte laga mat?

(Hur oimponerad kan man vara?)

 

Citat 4:

Flicka 1 kastar sig på flicka 2 och ropar: ”-Täck mig!” Sen fes hon...

(Charmigt.)

 

Citat 5:

Flicka 1: -Nu förstår jag hur ni känner det när jag är glad...

(Någon har tröttnat på gruppen... ooops!)

 

Citat 6:

Under ett av av alla dessa rep... (Hos några stackars föräldrar som aldrig får ha vardagsrummet i fred...)

Flicka 3: -Tänk på dynamik och smakfullhet.

Lite senare... (Till flicka 1)

-Du har många personligheter men kan inte Britney få semester?

 

Citat 7:

(Efter alldeles för mycket transfetter bör tilläggas.)

-Oh no, I did an Elvis! Om det händer så är det fanimej du som kommer med concealer... Begrips?


Citat 8:

Flicka 3: -Jag är hungrig! Jag skulle kunna äta en häst (...) ge mig en bea-marinerad häst!


Citat 9:

(En alldeles jättetrött eftermiddag på kvareters pizzeria...)

 Flicka 3 (Med tårarna rullandes ner för kinderna...) -Jag är jättekänslig, vad är det med mig?

Flicka 2: -Alltså jag är jättekänslig i magen!

(Det är skillnad på monolog och dialog...)onsdag

om det nu bara ville trilla ner en bra frågeställning så vore ju saken biff... märkligt att det ska vara så svårt, eleverna lyckas ju hela tiden... kanske avsakanden av kaffe? åtgärdas omedelbart!

shopping i all ära...

...men inte allt är ju skitkul. Även om jag påstår mig ha ett fantastikst (givande om inte annat...) förhållande till visa-kortet så är det ju skillnad på att betala för nya skor och ja... vadå? Vad är egentligen det värsta man lägga ut pengar på? För att inte prata om den sjukt oinspirerande promenaden till butiken...? Jo:

1. Glödlampor. Alla sorter och utföranden. Kan bara inte hålla ordning på vilken som ska till vem och vart och hur...

2. Dammsugarpåsar... Dötrist. Behövs det äns en mmotivation?

3. Tvättmedel. Tungat att bära dessutom. Däremot gillar vi att välja sköljmedel...

4. Disktrasor. Ingen glamour här inte, spelar ingen som helst roll hur många blommor och krusiduller dom målar på trasorna. Basta!

5. Alvedon, Ipren  och andra värktabletter. Avskyr alla ständiga påminnelser om att jag faktiskt är döende och dessutom luktar det konstigt på apoteket, påminner lite om sjukhus...

ur kurslitteraturen:

"Jämställdhet handlar om människovärde och mänskliga rättigheter men är också en fråga om effektivt utnyttjande av mänskliga resurser."


Men om till och med skolverket har hajjat... Hur jävla svårt ska det egentligen vara? Suck...

funderingar under helgen...

1. Hur jävla tappad var man som tonåring då? Hur kunde man slösa sitt surt förvärvade studiebidrag på skitfilmer som Pearl Harbor där USA enbart var ute efter att glorifiera  krig och sin egen insats i andra världskriget... Människor dog väl?

2. Alltså det här med sånglektioner... Jo visst vore det inte helt bortkastade minuter eller pengar men kanske att man ska börja hos en talpedagog? Synasperna eller vad det heter hade helt och fullt och tagit semester i helgen och fröken har fått använda sig av charader för att få fram sina budskap... Spännande...

3. Att man själv aldrig blir en singer/songwriter är ju för länge sen konstaterat... Frågan är ju om drömmen någonsin funnits? Nja va... Men som tur är så har man ju livs levande riktiga sådana i sin närhet så nu har fröken gjort närstudie på hur de jobbar... Att det var viktigt med spruckna kaffekoppar var nog den största överraskningen......hittar tyvärr ingen bild på the Ante men ni är fantastiskt goa båda två! Tack för en ny upplevelse.. Ters!

16 år senare

Vet inte om kag besitter rättighet att yttra mig i kategorin sport och idrott me ibland så kan man bara inte låta bli... Fröken kastade några getögon på den där idrottsgalan igår och bara måste fråga... Har inte Martin Dahlin och resten av grabbarna från 94 gjort sitt som idrottsprofiler i lilla landet lagom nu?

hmmm....

läser analyser och får själv klia sig i skallen. ta sig en funderare så som Pettson skulle sagt...

hur jäkla tillåtande kontra fördömmande är vi människor egentligen?

where did the smell go?

luktsuddisar, gnuggisar och pastellfärgade my little ponys med någon essentiel doft... minns ni?

vad hände? vart är dom nu? känner dagens barn till de här begreppen? minns inget doftande från min period som barnflicka... om de försvann, varför? som vanligt spökar frökens hjärna och en massa konspirationsteorier skapas... kan de på något sätt ha varit farliga? det brukar ju oftast ligga en död hund begraven när saker och ting upphör att existera utan further notice.

och nästan ännu mer intressant... varför kom de till från början? det finns ju absolut ingen som helst praktisk förklaring till varför ett radergummi med funktionen att ta bort blyertsskrift skulle dofta konstgjord hallonbåt.  har jag fel? tror inte det... kan det vara eftersläng till hygienvågen som svepte in över sverige med deodorant som förkämpe?

oklart, direkt oklart.
anpassning...

...till vardagen igen. Är detta ett tecken på att tant börjar bli gammal? Tror så... Svårt är det i alla fall.

Träningsvärk så det förslår. Vill absolut inte förlika mig med väckarklockans dygnsrytm. Minnet har definitivt tagit semester. Koordinationen har återigen flyttat ut och fröken springer numera in i allt.... allt! Det här kan inte annat än gå åt skogen...


men vänta nu...

ska man verkligen behöva böna och ge för att ge blod? orkar inte...

bara måste...

..gnälla lite, lite till över det här med fotbolls-hustru.hysterin... Jag komemr aldrig, och då menar jag aldrig, lyckas passa in i det där facket.

Inte ens om jag försöker... Jag svär! Om jag säger så här, röd basker... sååå inte okej. Behövde bara öppna dörren till stora hallen och alla flashbacks med nojjor på pubbe-åren slog mig i pannan igen... Kul. Jag kan bara inte lära mig det där sociala spelet, fattar noll av koderna och vad fan är en frispark?

Dock gillar jag tanken med korta och effektiva matcher... Jag lyckas nästan förstå kontentan av en hel match och på en enda dag hann jag se 5 (!) hela matcher. Stolt så det förslår!

Men vad ska man prata om på läktaren egentligen? Att döma av minen från från supportrarna runt omkring var jag och Greta helt fel ute... Jaha. Är det mitt fel att varje gång jag hör ordet serie så refererar jag till Kalle Anka? Jag skyller på en fattig uppväxt...

Sen var det ju det här med kläder... Får jag bara flika in? Fröken förstår attt det måste vara så där måttligt roande att krypa ner i unken lycra och helt plötsligt se ut som vilken annan som helst, att vi människpor drivs av en önskan att vara unika är ju liksom ingen nyhet... Men ibland går vi väl lite väl långt för att starta trender? Lämna det där till Zlatan och dölj dina lår!en sån jävla hets!

ropen skalla lösnummer åt alla! ja jävlar skrockar alla redaktörer och svallerpressen aktieägare...

det var väl för väl att några vargar sköts så att vi alla fick höja blodtrycket ett par snäpp och hetsa upp oss. jag menar, vad satan vore sveriges rike utan dessa rovdjur? att enbart vegetarianer och annat pack (förlåt Pluttan...) kommer till tals i pressen gör ju inte debatten mer nyanserad...

vart jag själv står i debatten är direkt oklart men att samtliga journalistutbiildningar i lilla landet lagom behöver gå i genom begreppet källlkritik är desto klarare...

annars är Gudrun Schyman nya favoriten efter fredagens svängom. hatten av! idioterna med alldeles för tunna strumpos som hittade in till P3s lyssnarpanel ligger betydligt lägre ner på listan... jag menar, hur i helvete kan man anse att styrdans är mansdominerande och kan tolkas som kvinnoförtryck?


stackars Greta

no one sleeps when I'm awake... vem var det som sjöng den? oklart...  blivit min nya filosofi i alla fall till stackars Gretas stora förtret... men vad ska man göra när herr Blunds pulver rinner ur systemet typ 04.00? sms:a såklart :) visserligen hade jag ju planerat att kliva upp en halvtimme senare men ändå...

100106 kl 04.39

"Men vänta nu... Här ställer man klockan i gryningstid för att gå upp och kika på en dokumentär man missade häromdagen och vad gör den statliga televisionen...? Narras! Satans dyngstövlar... För 7 minuter sen skulle mitt program ha börjat men de sänder förlängningen av någon gammal, trött hockeymatch istället... Tack för den! Inga planer på att använda den andra kanalen ni har?"

100106 kl 04.41

"Förresten... USA vann JVM-guld... Som om jag bryr mig!"

Greta! Se det här som min stora ursäkt dock inte som lov om bättring... Mohahaha!

funderar

Man har hittat enorma kvantiteter av olja i Brasilien samtidigt som forskare avslöjar att det hela tiden skapas ny olja och att vi har så det räcker i miljontals år framöver... kul. Men det är ju toppen! Mänskligheten kommer att lyckas, vi kommer att kunna slakta jorden... Grattis...

Vaknar som vanligt till nyhetsmorgon, idag mitt i en nyhetssändning. Morgonens ankare rapporterar om ännu ett krig, man tror ju inte att det är sant... Någon som förstår hur pinsamt det blir att försöka förklara det här för våra efterkommande? Som om att 2 världskrig inte gett oss någon som helst analysörmåga...

Om Elvis fortfarande traskat på jorden hade han idag varit 75 år... Frågan är bara hur du tänker uppmärksamma det?


året i ord...

kortison tentaångest fredspipa SaRosa varsel julshower längtan efter lillasyster omvärldskunskap B-uppsats ters nikotinbegär dygnsrytm Skottland symposium lågkonjunktur frisk kvint fredspipa P3 gryning kärlek monster under sängen sms-rekord hörs möten, möten, möten... damp träning, träning, mera träning... flygskräck ännu mera träning trasig fot fruktad födelsedag styrelseuppdrag trasigt bröstben kaffe... KAFFE! paljetter brun på tub earth-hour trasigt knä diplomat havregrynsgröt influensahets och vaccin Doris brillor musiken panikbaguette MJ farmors köksbänk ormförklarad Madonna vila nyhetsmorgon måndagar trädgårdsscenen...

...men största av allt
DANSEN såklart...


gammalt utkast... från en perrong

Morgon, 10 47, tror det är söndag... trött. Kalla vindar och jag står i mina egna funderingar...

Varningsklockan informerar oss väntande om att ett nytt tåg är på väg in på perrongen. Inte rätt tåg för mig dock. Eller kanske just det? Rätt tåg. Längtan efter att åka bort, långt bort, har aldrig varit större... Längtar efter att få kliva på och sövas till det rytmiska dunket och kunna vila i vetskap av att jag äntligen är på väg.

svea vs usa

som lillebror ser man ju alltid upp till och vill göra lika som storebror. inget konstigt där... SATC med sina sex säsonger blev ju ännu en utmaning.... svenska folket skulle minsann också dejta men hur gick det då? egentligen?

med handen på hjärtat... så där va? en massa fummel och inga klara direktiv... fungerar så där bra på ett folk som en gång i tiden var vikingar. männen i lilla landet lagom hävdar ju fortfarande att aprikost inte är en färg, hur satan ska man då lyckas släpa med på galleri-öppningar, afternoon-tea och modevisningar?

att usa huserar 100 miljoner singlar (att jämföra med Sveriges totala kvot på 9 miljoner) bättrar väl inte på oddsen direkt...


året i bilder...


kärring!

Förbannade jävla Spörs Brita! När hon äntligen är på väg tillbaka och börjar släppa bra låtar igen så ska hon nödvändigtvis förstöra allt med en superäcklig video... Tack för den liksom! Kan man få ett filter tivo eller kanske en etisk kommité någonstans i hollywood? Känner mig kräkfärdig...

Förbannat synd på en bra låt är vad det är.

spökbrev...

...eller kanske fantompost?

något är det som inte stämmer i alla fall... 2 dagar i rad har fröken vaknat före tuppen till ljudet av brevbäraren och att han släpper in brev hos mig... inget konstigt där, fast när hallmattan ska vittjas så gapar den tom... håller jag på att bli gammal?

vore jag inte så himla rädd för spöket i hallgarderoben så skulle jag sova på hallmattan en natt för att ta reda på vad som pågår...

konspirationsteorierna vägrar att lämna mig i fred...

livet är tillbaka

och då menar jag inte glädjen i att kliva upp på morgonen... icke. fröken kände inte ens igen alarmet... nej, pest och pina och en massa otrevliga flashbacks...  fatta att man ska göra detta på allvar om en vecka. ryser bara jag tänker på det...

jaja, med risk för att fastna i bitterheter... morgonens hyllning går i alla fall till P3s morgonpasset... igen! promenaden till heden i 16 minusgrader gisk som en dans med de där galningarna i öronen. my lord!

jaha, det var ju inte meningen...

Jag skulle ju liksom bara till och försvara den där Harry Potter, men hur gick det då?

"Man kan jämföra Harry Potters insats mot draken med det du gjorde i lumpen..." rapade hon kaxigt ur sig mot den skäggige mannen... Ooops! Tystnaden lade sig...

Jag är socialt missanpassad. jag förstår... Var detta en muntlig kastration? 

Hej jag heter Hanna och idag spottar jag på hela manligheten! Hörs...


RSS 2.0