söndagkväll

Freluga trädgårdsscen med en hemstickad krage och en vacker vän. Smultronställe kallar pappa sånt. När fröken Horn sjunger existerar inte regnet.
 

Träffsäkert recenserat i ljusnan dessutom... Det var ju så det var.


Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

annars då?

racketforskarna tar över staden. trevligt! njäe... men tålamodet övas och fler kriterier läggs till långa listan. hjälp! men sånt är ju tydligen livet.

en penna för en stol och en tatuering är bara en text.

i bollnäs betalar vi för strösslet, så är inte fallet i norra norrland, men vi har grym kebabsås.

annars då? lieslotts namnceremoni har stökats undan och man kan faktiskt få sendrag i magen! obehagligt fenomen vittnar fröken...

nu: kvalitetstid på landet med päron och valp.

make (me) up

"Nej men, jag kände inte igen dig!"

vanligt (alldeles för frekvent faktiskt) förekommande kommentar så här i semestertider när man sladdar runt i flip flops och lösa sommarklänningar och funderar över när man egentligen tvättade håret sist... oklart.

okej, okej... tillbaka till ordningen dvs sminket. men satan en sån tid det tar? gör man verkligen detta varje dag i vanliga fall? lord...

generationskrock i gryningen

klockan är alldeles precis strax 8.30 och undertecknad kryper in på sporthallen med utseendet av ett slakt. bokstavligen! så illa att stackaren i receptionen med oroad röst frågar hur man mår? egentligen?

man såg ut som ett slakt med andra ord.

jaha, släpa fram alla saker och tvinga sig själv att stanna kvar. inte rymma hem till sängen igen! snälla instruktören, skynda dig att dra igång -jag har varken karaktär, moral eller ryggrad kvar!

ingen instruktör i sikte.... men vem gör entré? farbror hurtig! vattenkammad med knästrumpor och sviktande gång... man orkar inte ens betitta eländet. som 75 år av komprimerad energi! för att inte prata om hur mycket han har på sin stång! jävla pensionär...

mitt i juli...

det är rätt bra just nu. väldigt bra faktiskt. semester med tillhörande göra ingenting... eller ingenting vettigt i alla fall. nä fel.. ingenting ansträngande.

söndagskväll på filt i freluga med Lisa Nilsson på trädgårdsscenen... det gjorde inte ont någonstans. inte det minsta. låtarna som spelades om och om igen i röda volvon under uppväxtåren värmde... nu är det rättvist!

fika hos Niklases-Mattias sen med trevligt folk... väldigt trevligt faktiskt. djupa diskussioner (för att vara semester) och ego-boost utan dess like! "Nej du kan inte bli syrra, det är du för smart för. Du är för snabb i huvudet!" Den lever vi på till februari... Februari som enligt Lisa är den månad som aldrig tar slut mest av alla månader.cykeltur en mil mitt i natten för att komma hem... vad gör det när man bor i hälsingland? finns det vackrare? tveksamt...

gnuss och annat

det är mycket prat om styrdans nu.. mycket! oklart varför. svårt är det i alla fall. apsvårt faktiskt! hur som haver... det finns olika sätt att göra det på. dirty fox komemr aldrig på fråga. punkt. fet punkt. hua... där är vi oftast överens, men det här gnusset som sprider sig som en landsplåga... vad är det? här blir man inte alltid överens. man tror att man vet vart har sina nära och kära men icke, några gnussar! hua...

min vän i etern berättade dessutom om fenomenet snusnäsduk, jojo... vissa män (de med några extra centimeter på längden och skäggstubb) har med sig en snusnäsduk som de så vänligt knyter runt kvinnans panna för att rispa henne i ansiktet gnuggar runt. jojo...

förstå hur detta fenomen kommer att förklaras på kulturhistorian i framtiden typ anno 2050. "och således tog mannen sin snusnäsduk och knöt runt kvinnans panna och detta var inviten till handlingen som i folkmun kallades för gnuss..."

ville bara ha det sagt...

nostalgi

 

tv4 har börjat sända en del av min uppväxt: älskade bevvan är i rutan igen! hur tuktade man ungdomar innan den började sända? jag kan inte sluta förundras över hur skickligt de vävde in den snusförnuftiga sensmoralen... och kläderna. kläderna! underbart...

Kan inte

vill hemskt gärna men kan inte. har försökt att göra på rätt sätt sååå många gånger men det slutar alltid, ALLTID, med att det går galet.

yoga på i arla morgonstund. trevligt. faktiskt, ingen ironi där. yin-yoga dessutom, som godis för en gammal dansares trötta muskler... men sen, alltid samma panik. AVSLAPPNINGEN! då är det kört.. när man slappnar ska man ligga stilla och ta han om sig själv, fokusera på andning och ja... allt utom sova egentligen. hur gick det? hur många stockar drog jag? inte nå pinsamt...

efter passer dricker de andra ingefärsvatten, gissa vem som åkte hgem och bryggde kaffe? plus-minus-noll teorin praktiseras med andra ord fortfarande.

nån yoga-guru blir jag inte... aldrig. kan inte. går inte. surt...

skavsårstandard. så blir det när man skjuter på premmiären... hua...

fröken har slitit med den fördömda att-göra-listan... från 34 läskiga punkter ner till (trumvirvel) 17... det får räcka för dagen! det är lite mystiskt det här med att-göra-listor, mina tenderar alltid att kosta en massa pengar... illa.

nu hemgång, eventuellt via ICA för inhandling av glass eller liknande.


polis polis potatisgrisnä inte riktigt, men nästan. häftigt sa jag åt dig. häftigt! man lever ett väldigt lugnt och ordinärt liv i jämförelse med vissa...


wild and crazy mejojo, spexigt som min lillasyster skulle sagt. spexigt. inte trodde väl jag att det kunde vara så spännande med luftmaskor och stolpar. för ynka 28pix har man nu införskaffat sig ett mönster och sysselsättning lagom till jul...


inte nå missnöjd

inte det minsta!

har visserligen precis missat ett gruppträningspass... inget ovanligt där. både hjärnan och almanckan på lov tydligen. illa... dar däremot precis skrivit ut biljetter till miss li som blev melissa horn samt winnerbäck... inte nå missnöjd som sagt.

mindre nöjd med att-göra-listan... nu ligger den på 36-punkter och det bara ökar... orättvist, det är ju semester ju. orättvist, mycket orättvist.

citatet:

"I buy women shoes and they use them to walk from me" -Mickey Rooney

nu är det rättvist!sommarens uttryck. lätt! och så himla bra...
fröken har tillbringat en herrans massa dar på landet och hunnit fundera... det var längesen. lite för länge sen... jag gör en indian helt enkelt sa jag till hunden, prust sa hunden. vi förstår varandra.

psykologisk stress

ska det här vara sommarlov? va? hua... safari a la sägner ikväll... gummistövlar på. gummistövlar och panikångest. noll trygg. noll!


80-talist... javisst!

vi tillhör nästan zap-generationen, men bara nästan! vi fick mobiltelefoner så där lite i efterhand, för att inte prata om T9... hua...
klämd mellan 2 stolar, mellan 2 generationer. ja vem är inte det kontrar 70-talisterna? käften! det här är annorlunda!
vi är nästan bekanta med all modern teknik men minns fortfarande hur man kontaktade människor för att arrangera lekdejter utan vare sig sms, msn eller facebook... jojo, det gick!

förebilderna då? tja... vad sägs om pojkbands-eran vs flickgrupperna? den som inte hade bar mage, fetaste pushupen och platåskor i vidoerna på mtv var ju bara såååå inte okej... lagom till att min årskull slutade nian och begav sig mot vidare studier på gymnasiet såsade spörs-Brita omkring i rött lackfodral och sjöng något om att hon trillat dit igen... trillat vart? in på kanelen? möjligt. vi vet ju alla hur det gick... om det var dåtidens ideal, kan man ju förstå krocken mellan vår generation och 90-talisterna som med glädje lyssnar på moderna visförfattare och traskar till skolan i stora stickade tröjor.

Detta är inte tänkt som en ursäkt utan mer som en förklaring. Vi ber inte om ursäkt. vi blev som vi vart och det finns många fördelar med oss, även om vi kan tyckas vara lite... annorlunda? samla ett gäng av oss på samma plats så ser ni minsta gemensamma nämnaren.

under vår tonårstid strävade man efter de absolut tightaste jeansen (tro mig, värre har inte funnits...) -gärna vita, stora puffiga dunjackor, platåskor som hette duga och sportkläder med stoooora märken. jajemen! foundation? nono... brunkräm skulle det vara, massor! snyggt... leta tag i en gammal skolbok så förstår du. kul! kul men inte snyggt, eller diskret...

läget idag? idealet förändrades och vi följde med... tack för det! dock kom nästa bakslag efter högskoleutbildningen... lagom till att ca 300hp var inlästa och man kunde titulera sig ingenjör-tandis-ekonom-whatever drog den ekonomiska depressionen över världen som pesten... jaha, suckade ett gäng med betydligt mycket lägre självkänsla än vad som från början var tänkt. vad nu? en extra kurs i något som kan ses som spjutkompetens iframtiden eller vad?

det kommer att lösa sig, det vet vi. spörs-Brita, Justin och resten av gänget lever ju idag... det gör vi också och vår chans kommer. vi väntar... vi väntar länge men vet att det inte är förgäves. har man haft ork att spela gammeltidens super mario och dessutom hitta tricket till att varva, då klarar man det här å! vi syns.. vi vet inte vart, men vi syns! hej.

pappsen... igen.

det var ju det här med bilen. pappa fick en ny... igår. premiär. stort. av någon mystisk oförklarlig anledning fick han semester samma dag... hmm...

ny bil i alla fall. lycka. stoltheten glänser nästan lika mycket som den lackskyddade bilen. (det räcker minsann inte med att lacka bilen.)

lacjen ja... bara det var en pärs. alla detaljer på bilen (med betoning på alla) är specialbeställda och noggrannt utvalda. värst var nog när vi kom till just lacken, innan hade jag av tekniska omständigheter varit förbarmad,  nu skulle den estetiskt lagda dottern hjälpa till! jaha... efter att ha cirkulerat runt bakom volvo och noggrannt (noggrant) studerat 3 olika sorters silver i verkligheten krystade fröken ur sig en någorlunda nästan okej motivering till varför just en av de tre silverfärgerna var finast. trodde du att det vvar över? icke... halvvägs ut från parkeringen var vi tvungen att göra om hela proceduren... genom de gamla volvo-fönstrena kunde nämligen vissa silvernyanser se gröna ut...

glöm att jag någonsin lånar den där bilen. jag kan nästan höra smeagols "my pre...." hua!

men men, åbäket är klart och levererat och nog mår han bra. pappa alltså.

"det är nästan som knight rider. fast på riktigt!"

idolen

vet av egen erfarenhet och omgivningens måttliga imponering att jag byter såna ofta men nu, nu har jag hittat en redig en! jämarns bananer... vad vore livet utan P1s sommar?

förresten, får man bara ha en idol? känns snålt...

"paradoxen i att inte höra hemma någonstans är att man passar in överallt..."

fuck-off-pengar är nya mottot!


på äventyr med pappsen

14.31:

sitter i en svettig röd minifåtölj i volvos bilhall och undrar om pappa har glömt mig här? det vore inte helt omöjligt. liknande scenarion har ju inträffat... att jag varit gravt kissnödig sen halv elva snåret gör inte saken det minsta bättre. nöden har ingen lag heter det ju, men hur stor ska egentligen nöden vara för att man tillåts kissa bakom en nyligen levererad svart volvo xc60 med all utrustning man inte visste att man behövde? egentligen? pensionärs-Ove som cirkulerat runt bilen i 3 minuter nu kallar den för "maffig" men för det går den väl att tvätta?

14.40:

pappa är tillbaka!

14.41:

pappa vet vart toaletten finns... lycka!

efter träningen

När man tycker att vitaminvattenflaskan (oerhört spännande och konstig uppfinning btw...) är lite så där lagomt charmigt kaxig med sin bakside-text då är man antingen i skriande behov av fler vänner eller så har coca colas reklamavdelning verkligen lyckats... Väljer att satsa på den senare.


lilla Olle

Intelligent. Verkligen. Jätteintelligent! Långpromenad utefter Sörbo sommarlands skogsvägar utan mobil... Skitbra när man hittar noll och det kryllar av björnar. Det kan inte bara bero på väteperoxiden...

Hemma igen nu i någorlunda tryggt förvar. Ingen jakt av björnar men förföljd av en ytterst idog geting, den närgångna sorten... Var inte jag jätteallergisk mot dom också? Jo! Hade jag med medicinen? Nej. Äger jag ens sån medicin längre? Nej. Kan jag räknas som vuxen? Nej.

BTW. En viss läkarstudent gjorde mig dessutom uppmärksam på min ojämna ben, mitt haltande syns tydligen visuellt... Jobbigt. (Feck!) Har värsta mentala hooken på det nu och kan knappt hålla balansen för mitt eget parerande... Tvångstankar? Jag? Bara några få... Spexigt.


bäpple bappelsin

när försvann fenomenet mask i äpplet?

nuförtiden finns det ju inte ett enda äpple med maskhål eller andra skavanker att uppbringa... hur går det ihop med alla barnvisor? ska pedagogiken anpassa sig efter miljögifterna? käns inte helt rätt...

koncern vs kommun

Koncern (uttal -sä'rn, även -sö'rn[1]) är en associationsrättslig term för en sammanslutning av företag till en ekonomisk enhet. Det grundas på moderbolagets aktie- eller röstmajoritet i dotterbolagen.

Den svenska termen koncern har inlånts från tyskans Konzern, som bildats från engelskans concern (angå, företag) och ytterst av latinets concernere (angå).[2][3] Även om det engelska ordet concern kan betyda företag, är engelskans ord för koncern group [of companies].

Koncernbegreppet kan illustreras med ett exempel. Antag att aktiebolag A äger 70 % av rösterna och kapitalet i aktiebolag B och 25 % av aktiebolag C (för enkelhetens skull antas inget annat korsägande finnas). Detta innebär en koncern bestående av moderbolaget A och dotterbolaget B; bolag C ingår inte i koncernen eftersom det ej är majoritetsägt. I koncernens redovisning upptas alla tillgångar och skulder i bolag A och B, med undantag av fordringar företagen emellan som istället kvittas mot varandra. I redovisningen kommer de 30 % av kapitalet i bolag B som inte ägs av koncernen att räknas som minoritetsintresse, vilket redovisningstekniskt är en form av skuld. Aktierna i bolag C upptas som en tillgång för koncernen

Wikipedia i all ära men inte är de helt ute och cyklar! Cyklar är trampar runt, runt eller bara fel gör däremot en kommun inte alltför långt bort...

Trodde i min egna lilla värld att kommunens uppdrag var att fördela skattepengarna på de allmänna och grundläggande behoven så som skola, vård, äldreomsorg... Ack så fel jag hade!

Här spelar vi monopol, leker avdelningschefer och hyr av... oss själva? Vilka vägar man tar för att gå emd vinst skiter väl fotfolket i men när så inte är fallet... Grrr... Var det val i höst?

Fröken saknar kamelen...


come on Cleopatra!

Varför är inte livet lite mer som en musikal? Singalong-versionen av en musikal liksom... Heeelt underbart! Nya äventyr i Sörbo...

Tjuvbad från inte familjens brygga men vill minnas något diffust om allemansrätten och resten struntar vi i... Språngskikt sa läkarstudenten, jojo! Deluxe... Praktiska lektioner tänkte fröken... Hade det varit så här tydligt på biologolektionerna hade betygen varit betydligt högre!

Diskussion både på djup och grund nivå och ett stort intag av socker-kedjor... Bra! Check! Spindelfobi har vi båda dessutom... Gott.

Hunden rosslade som aldrig förr men godis tystar alla. Hattar lyftas för mrs Streep och mannen med de mest kreativa festerna... Här ligger man efter! Gifflar och fogsvans... Måste toppas! Nån gång...

Hunden snarkar och fröken borde men mörkerskräcken vill inte ge sig... 3 sekunder av the Grudge och natten känns vääääldigt mörk... Supermysigt att bo på landet, ensam på den här sidan av ån med en stendöv labrador som enda sällskap. Tryggt.
på landet kan ingen höra dig skrika...

en minst sagt trevlig kväll. trevlig på alla sätt. långpromenad, diskussioner deluxe (utan överdrift), premiärdopp, jordgubbar, kaffe, allergiattacken från skärselden (roande om inte ammat) och så den mystiska bilen...

fröken känner sig osäker igen. äntligen förstådd och kanske till och med ett steg på väg... hmm, vad nu? ytlighet är för puckon, kolväten är vi alla. skit... fröken måste fundera. fundera och handla. (inte shoppa, agera!)

krångligt nu...

citatet:

-bara så du vet så är mina bikinitrosor genomskinliga så du får inte titta!
- (med en suck) jag är läkare, vad skulle kunna chocka mig?
-ja men så du inte tror att jag inte vet i alla fall...


SaRosa...


dagen så långt...

 • väckning av svart labrador med fiskdoftande andedräkt. -check!
 • lååångt möte med massa roliga uppslag och nytt uppdrag. -check!
 • förfasningar över hur långt vasaloppet är samt hur små mina triceps faktiskt är... -check!
 • fått arga blickar av tuff typ i vräkig bil för min körstil. -check!
 • 4 koppar kaffe. -check!
 • signerat nytt anställningsavtal. -check!
 • returnerat hyrfilm i rätt tid. -check!
 • surfat runt på och letat skojsiga utbildningar. -check!
 • medioker promenad till brevlådan i för stora tofflor. -check!
 • kliat voffen på magen och pratat ingående med honom trots att jag sedan länge vet att han är stendöv. -check!
 • påbörjat C-uppsats med bra utredande fråga... -INTE check!


Hanna vs Hollywood

så här va... the confession: jag må ha läst en massa böcker, fler än genomsnittet (långt fler och inte bara med anledning av kommande seminarium eller bokreferat...) och jag fortsätter... fortsätter att sluka! vill ha läst ännu mer, slutar aldrig att förundras över hur många olika sätt det finns att uttrycka sig på och hur stor skillnad den minsta skiftning i texten kan göra... ja, ni fattar... men, ett stort MEN, när det kommer till film... goodbye! så är det... ligger ljusår efter min generation och fattar ingenting... jag är den där idioten som lite förvirrat står och flinar på varenda fest när folk börjar namedroppa skådespelare, filmer, scener och citat... fattar noll! vad fan är clockwork orange? egentligen? ingen aning...

men som vanligt, till varje problem finns det en lösning! igår fick semesterlediga fröken ett löfte om hjälp! gissa vem som ska få en superspecial sammansatt guide/lista med topp 20 av de filmer som man bara måste ha sett om tillhör vår generation... jag behöver inte längre stå i hörnet och skämmas. för att fira mitt stoooora framsteg såg fröken Alice i Underlandet igår kväll på alldeles eget initiativ... loved it!

"We follow you no more bloody big head!"

Dock misstänker jag att min efterblivning gällande filmhistorien kan ha att göra med min rädsla för mörker. Tydligen ska alla filmer innehålla någon form av skräckscenario... Hua...

"Off with his head!"

on the countryside

Fröken tillbringar några dagar på landet med valpen medans föräldrarna bränner av några hundra mil med hyrbil. Deras förhoppning är nog att jag äntligen ska ta tag i den där läskiga gamla uppsatsen. Själv funderar jag mer på hur jag ska hinna tömma kylskåpet på 4 dygn... Får all den maten plats i magen? Taktik känns nödvändigt!

Just nu: Sitter i pappas fåtölj och njuter av utsikten...Hälsinglands blåa berg är verkligen blåa! Deluxe alltså! Man mår som en prinsessa alltså... Även om det var något mysigare sist när Jessicka och Joel var med...

Scenario: Joel har plockat fram stora kniven samt alla (ALLA!) kryddor för att laga något vegetariskt jum mum (varken Jessicka eller Joel tror på att äta kött...) medans systrarna springer i åttor runt kocken för att torka, fixa och kasta ur sig förmanande repliker om pappas golv när Joel kläcker årtiondets replik: "jag tror att både ni och er far skulle må bra av lite vatten på golvet!"

Lätt för honom att säga men sant... Ack så sant.


bekämpningsmedel

När man väl lyckats hitta en äppelsort man faktiskt kan få i sig så är den naturligtvis giftigare än batterisyra... Tack för den! Jaha... Nu då?

Och fortfarande undrar alla varför jag konsummerar såna enorma mängder av godis i röda påsar... Rest my case.

RSS 2.0