status:

fröken flyttar ut på landet med valpen...
...och vips så var man lantlolla igen!

ålderstecken...

windows live messenger känns läskigt och man har helt missat det här med twilight-vampyrerna... nu går det bara utför!

förresten...

bara måste dela med mig eller gnälla, det är som man behagar...

apropå gym... liksom...

afro-pass var bokat igår och medans vi väntade på att komma in till terrorn så fick vi alla lyssna på ett föredrag som saknade motstycke, ja om man bortser från almedalsveckan då förstås... men kontentan var väl typ så här:

a-lagare har gjort det till sitt motto i livet att inte arbeta för de vill själva inte bidra till välfärden utan att bara suga ut oss andra.

jojo, också ett spännade karriärsval... men så trodde han den svettige mannen vid vatenkranarna och fröken visste hur arga blickar hon kunde skicka... herregud. ibland är det bra trångsynt...

rapport från sommarlovet

Semestern har precis börjat, 15.09 i fredags checkade fröken ut... Just nu ligger sömnkontot på drygt 11 timmar men vad gör det om 100 år? Dampet har inte riktigt avtagit men snart så...

Midsommar tillbringades i ett väldigt, väldigt stort partytält tillsammans med trevligt folk och tillhörande rövarhistorier... Jojo. Det är fortfarande i paus i kubbmatchen men är helt övertygad om att vårt lag leder... revanch nästa år för nog hoppas vi på ny tradition. Jajemän.

Frökens gymkort har alldeles precis förnyats det med, det gamla fick ju vila i 3 månader och gissa om man sliter ont för det nu? Hua...  Vaknade ett antal gånger i natt till följd av träningsvärken som flyttade in.. Hörs! man är tydligen inte för gammal för att upptäcka nya muskelgrupper i alla fall... Lord! Frökens nya idoler är dom där galningarna längst fram med headset, gissa hur underbbart det känns att för en gångs skull inte är jag som är den maniska saken längst fram vid spegeln som bara skrattar när alla andra är på väg att kollapsa? jojo...  Lätt sommarens nya hobby! Även om det där beslutet att boka body pump ikväll känns lite väl överilat  så här i efterhand...

Solen skiner som aldrig förr och fröken passar på att dra i genom lite av all litteratur hon samlat på sig under året. Här senast var det Mia Skäringers pocket som gick åt, helt underbar! Kan inte annat än lyfta  på hatten... Den som ändå kunna få ner sina tankar på det sättet. Lord! Just nu korrekturläses en annan bok på filten men gissa vem som ännu ett år måste lära sig den hårda vägen poängen med solskyddsfaktor? Jojo... 25 år men knappt skolmogen. Apropå skola, dundrade återigen in i en diskussion med de båda päronen gällande utbildningen men äntligen verkade de förstå... Med risk för att verka cynisk men vi får väl se hur länge husfreden varar den här gången.

Som tidigare nämnt så äger undertecknad återigen en kärringhonda av värsta kaliber (stolt!) och kan bara inte förstå sig på bilister... Vore det verkligen så svårt att ge vanliga signaler till oss på fordon med 2 hjul? Egentligen? Jag menar, förslitningsskada för ett för frekvent användande av blinkers? tror inte det... Och jag lovar, blinkers är sååå universellt att till och med vi puckon på cyklar förstår vart ni ska!

Favorit-skrönan från midsommar och som får avlsuta hela kalaset: "Har du hört om hon som trodde att det brann i lägenheten? Jobbigt när man kommer inomhus med sina glasögon..."samtal med lillasyster

hon: jag har ett svagt minne av att du fick agera väckarklocka i morse?

jag: och jag har ett startkt minne av att du snoozade bort mig...


på kollision i tvättstugan

kan bara inte vänja mig vid vissa regler i huset och än mindre vid vissa grannar och deras alldeles egna regler... starta moteld och hitta på egna kanske? möjligt. mycket möjligt!

efter många om och men och väldigt mycket mutter så kommer han ändå, karln som ska skipa rättvisa... men ack så fort den blänkande rustningen förvandlades till aska när han levererade hälsningsfrasen "det är faktiskt inte väder till att gå klädd sådär"... say what?

med risk för att upprepa mig: DET ÄR EN HÅRFÄRG INTE EN PERSONLIGHET! puckon...

på kollision i tvättstugan

kan bara inte vänja mig vid vissa regler i huset och än mindre vid vissa grannar och deras alldeles egna regler... starta moteld och hitta på egna kanske? möjligt. mycket möjligt!

efter många om och men och väldigt mycket mutter så kommer han ändå, karln som ska skipa rättvisa... men ack så fort den blänkande rustningen förvandlades till aska när han levererade hälsningsfrasen "det är faktiskt inte väder till att gå klädd sådär"... say what?

med risk för att upprepa mig: DET ÄR EN HÅRFÄRG INTE EN PERSONLIGHET! puckon...

the wedding

Mycket finns att säga om det kungliga bröllopet, min lillasyster säger en hel del massa, själv har jag nog bara blivit skitstörd på en sak hittills...
 Hur i hela fina helvetet kna man låta Carola uppträda? Har alla glömt hennes uttalanden om homosexuella?

Dagens kunskap du bara inte kan leva utan: Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

med en kaffe i min hand...

regn idag igen, mindre okej idag av någon anledning...

hela svenska folket (liten överdrift...) sitter klistarde framför sina Tivos för att se när hon och han med kronor lyckas pressa fam sina I DO till varandra. undertecknad låser in sig i danssalen med 9 dansare och putsar koreografier istället. prioriteringar helt enkelt. "nu går skam på torra land" skriker landets royalister med dr Perzon i spetsen. Ingen fara! fröken lovar tydligt att köpa SVTs DVD-box med allt extra material som släpps i höst till okänt pris.

enligt almanackan är det idag sista repd-dagen innan premiär, det innebär i förlängningen att efter 5 föreställningsspäckade dagar ska Moi ha semester (ja fröknar har semester inte sommarlov, diskussionen har återigen varit på tapeten i konferensrummet... puh!) och vad gör man då? ingen aning... schemat för P1s sommarpratare är i alla fall utskrivet. nöjer míg med den insatsen och låter livet ha sin gilla gång...

konspirationsteorierna lever vidare dom också. igår möttes fröken av ett paket influget från england på hallmattan... ett dussin luktpennor av återvunnet tidningsapper de luxe utan avsändare... eleverna tycker att det nog är dags att titta under sängen... glöm det! naglarna är nerbitna och fjärilarna i magen lämnar mig inte ifred! hua...

nu: koreografi. här ska skapas!

dagens kunskap du inte kan vara utan:

Namnet AC/DC kommer ifrån bröderna Youngs systers symaskin där det stod AC/DC = Alternate Current/Direct Current

the monsterHur mycket kan man egentligen sakna en stendöv, pälsbeklädd, envis och svart egocentrisk sak? Enormt tydligen... Dags att rymma till landet snart säger magen.

galonisar?

hej och god morgon... spöregn! döm av min egen förvåning när jag faktiskt blev på bra humör... trots att det var slut på mjölk i kylskåpet... igen. trots att jag inte hittade mitt rouge i morse... igen. trots att det såg ut som sviter efter ett mindre inbördeskrig i hallen... fortfarande.

vad satan är det som hänt? måste vara något med sällskapet... antingen sveriges finaste elever är det oerhört sofistikerade hänget i soffan under gårdagskvällen. visserligen men en halvt invalidiserad typ med dille på ketchup men man får ju liksom vara glad för det lilla när man bor i en liten stad... :) ungefär 4 konversationer igång samtidigt och inte en enda tråd avslutades däremot konsumerades det enorma mängder transfetter...

nästa sista repetitionsdagen nalkas, imorgon var det visst genrep och sen dags... inte utan att man myser lite! kameran smattrar som ett maskingevär men resultatet? nja... funderar allvarligt talat på att gå en grundkurs i fotografering alternativt redigering, nåt måste till det är i alla fall sant!

dagens grubblerier: är det okej att använda regnbyxor i vuxen ålder? eller är det bara friluftsnördar som pysslar med det? hmm... hamnade i valet och kvalet i morse... ljusgrå mysbyxor blev det men frågan är ju om det är mer hårdrock än galonisar... egentligen! svårt...

uppdatering...

upploppet, minst sagt, har precis börjat...

sen sist:

har estetfesten avlöpt, gissa vems supersöta elever det var som försökte tvinga upp sin fröken på en halvsvajig lina i taket? en express stukad fot räddade fröken från spektaklet... puh!

de nya darlingsarna från Arbrå har äntligen fått framföra sina koreografier och låtar i körkampen. ingen vinst tyvärr men vilka framsteg... häftiga ungar! nu återstår bara att se hur man ska locka dom till programmet... nytt mission sa Skutt!

både student och skolavslutning har avverkats ackompanjerat av en massa, massa tårar och med en hejdundrande fart! ett enda, futtigt, ynka tår innan min sötnosar ska sparkas ut i verkligheten... det får bli många godisstunder innan det avskedet.

ny tradition har skapats, helt underbart att käka schysst mat utan en enda minut vid spisen... deluxe!

3 shower, varav en tyvärr inställd tack vara skyfallet alabama, genomsprungna! tjoho vilket tempo... trångt, dåligt underlag, stressigt ja vad inte? spelar noll roll när man har världens bästa dansare!

pim pim är, tror det eller ej, klart! även om fröken lämnade in sin i allra sista rycket i vanlig ordning. att man aldrig lär sig? så pass sent faktiskt att examinator inte hann bedömma den innan och det blev opponering och betygssättning i storgrupp. lord! om denna pinsamma upplevelse innebär bättring i framtiden? icke! man är den man är...

planeringsvecka med kollegorna. utvärdering av gångna året, kalendarium för nästa år som dessutom är det konstigaste året i mannaminne, hur ligger egentligen dom där lovdagarna? konstigt! under veckan konstaterads dessutom att jag tillhör en alldeles egen generation jämfört med de andra... zap vill jag minnas att den kallades från någon av alla dessa föreläsningar man varit på. jojo... tusen järn i elden är enda sättet att bemästra dampet!

sommarjobbet har dragit i gång samt stympat frökens baksidor... vig? skulle inte tro det... kan vara någon sorts karma för alla gånger vi drivit med med "vanliga" människor... jojo. stretch ligger inte på favoritlistan just nu... reportage i dagens tidning om projektet och uppvisningar nästa vecka... tillsammans var temat och det är ju så det är... fröken ordinerar en massa dyr glass och fotmassage, misstänker att ett gäng arga föräldrar hör av sig snart :)

nu: danssalen...

sen: koma...


hårklyverier

fröken har tillbringat alldeles för många minuter framför datorns skärm med att shoppa efter kläder till årets sommarjobb... många svordomar har letats sig ut via munnen och också en del mutter, beställningarna är nu dock äntligen klara men 2 frågor återstår...

1. varför, VARFÖR, använder jag inte min rekommenderade glasögon framför skärmen? jag behöver dem ju uppenbarligen! pucko...

2. fröken minsann att det ibland kan vara svårt att se skillnad på en topp, tunika eller kläänning speciellt när det kommer till längd...

inser gör hon dessutom att båda frågorna förmodligen har något med ålder att göra... surt.

nypremiär -check!

jajemen... avklarat och med hedern i behåll! hur kul som helst tack vare finaste tjejerna... puss!

2 medley som aldrig sett dagens eller strålkasterns ljus heller för den delen... filmen och insatserna blev godkända och alldeles precis nyss tjuvade fröken åt sig bilderna från Gretchen, misstänker att det är pappa Stig som är fotografen?

 

i klänningar ljuva som 3-smak har vi äntligen fått sväva över scenen i takt till det ljuva 70-talets allra bästa dängor, kan inte annat än lyfta på hatten på till mamma Sonja för all sömnad...

tusen saker står kvar på dagens lista innan man tillåts att smita hemåt... oh, yes sir, tanten kan dansa boogie!


det här med tonåringar......muttrade fröken. först gnäller man på dem och om dem hela året. för att inte tala om hur man skriker, muttrar, skäller, drar och sen... sen bara älskar man dom. jävla ungar... tack! ni är fina...

koma-trollet

svårt att komma upp på morgnarna. otroligt svårt. 

nu testar fröken att gömma den alarmerande mobilen i köket istället men som om att det räcker... icke. fröken traskar upp i sömnen, stänger av och somnar om. om vi säger så här, vi jobbar utan smink heeela veckan alla veckorna...

hej och hå, tightsen på!

eller nä... alldeles för många plusgrader för att det ska vara bekvämt. slutspelsskägg däremot... jajemän! hela veckan. veckorna ja, snabbt går det och svisch så var det slut på tid... igen! fattar inte...

fröken sover med almanackan under huvudkudden i förhoppning om att inte glömma allt som skulle kommas ihåg men vad gör det? hjälper noll... livet är lika upp och ner som alltid.

solen strålar och lockar men SaRosa repar innan så brännan inför fredagens premiär får i vanlig ordning skapas på onaturlig väg, tjolahopp tjollahej!

"har vi koll på sista veckan?" -undrade morgonenmötets ordförande... vilken av dem? VM i avslutningar, betygsättningar och inlämningar. lord! stor godisskål  utlovas till mig själv på midsommar! jojo... det blir lov i år också även om höstens projekt redan har börjat ta form... mamma har en titel på såna som mig men jag tittar i golvet och spelar ovetandes...

stickningen är med överallt och tur är väl det, dampet dyker upp både här och där och ställer till en massa hyss... bästa Greta klippte med ögonfransarna och har naturligtvis fått en specialdesignad utlovad... det kommer gums!

för övrigt så sågar vi årets schlager hårt, finns det ingen som helst restriktion för vad som får framföras i en sådan familjär tillställning? nog för att juckande saxofonister inte tillhör favoriten så kan till och med arga fröken se genom fingarna men när det kom till Macedonien så stod hon bara inte ut längre! vad satan hände? egentligen? jag är rädd... på riktigt! kändes lite som om att vara med på någon annans gynekologundersökning medan 3 muppar mimade på sång och diverse instrument... lord! för att inte prata om koreografin eller de där 3 porrhäxorna som låtsades vara dansare... pyttsan! inte okej! klumpiga och obehagliga... sluta! jojo, medlodifestivalen bjuder på mycket spännande... känner mig nöjd och lycklig över att det är ett helt år kvar innan spektaklet drar igång igen...

mysteriet med träsktrollet står fortfarande olöst btw, vem? vem har dumpat honom hos mig och hur? konspirationsteorierna håller fröken vaken om nätterna... är det här att jämföra med ett hästhuvud is ängen? känner mig rädd... vart är boulevard Hedhamre på väg egentligen?

veckans citat: "Synd att han är så smal bara, det är bra kilopris på honom." jojo, politiskt korrekta som vanligt... nat!

RSS 2.0