FB

Superdunderapmegavråljättemycket trött på allas statusuppdateringar om huuuur bakfull man är samt huuur mycket transfetter man ska unna sig. Fränt. Inte!

här och nu

Känner mig lite som galna professorn med håret på ända. Halvt begravd bland taktanalyser och konstiga streckgubbar. överstryckningspennor skapar kodspråk som för andra verkar vara nonsens och post it lappar är högvaluta. En är som en är och man blev som man vart men inte satan har man tid att vara sjuk! Vill absolut inte spä på klyschan om förkylda män men i morse var det väääldans synd om Peckson... Kunde inte kommit olämpligare för någon av oss. Fast det är skillnad på oss. Mest på mig om man ska tro honom. Honung är da shit hävdar fröken men eleverna vill inte riktigt lita på na. Mums filibubba och massa med antioxidanter. Men varför hällde hon hela tekoppen i celibatsoffan? Var det ett litet raseriutbrott över herrns heminredning eller som en symbolisk gest över saknad till Gunnar? Oklart. Men på skitlistan hamnade hon. Inget nytt under solen efter den här veckan. 5 inställda pass, påskäggen lär ju inte ska trängas utanför frökens dörr om man säger så... Timmarna går och snart är det helg, men va satan har jag gett mig in på? Hur tänkte jag? Lillasyster hejar glatt på och tjattrar nåt om blåbärssoppa. Det kommer krävas mer för att klara av det här. Vi hörs...

...

"det är som stå där utan byxor och i rosa pumps" -sångaren i mustasch om att framträda utan gitarr.

9A

Detta kontroversiella program. Finns mycket att säga. Urval. Vinkling. Syftning. Jaha, hur som haver... Viktigast måste ju vara, vilket "proffspedagogerna" hela tiden påpekar, att eleverna känner att man tror på dem. Tror på deras förmåga. Tror att de kan och hjälper dem framåt men om ens deras föräldrar gör det då? Jösses...

Livet på en pinne:

SVTs nya serie "the Big C". Jordnötssmörsmackor. Krönikan från förra helgens BollnäsNytt... Me adore!

Söndagmorgon

Helgerna går på tok för fort och förkylning är definitivt inget okej tidsfördriv. Kan man önska sig nya saker på agendan? Nerklämd med Peckson under täcket med raggsockor i soffan är ju efterlängtat men till slut enas vi båda om att myrorna i rumpan är outhärdliga! Det dåliga samvetet, resultathetsen samt att göra listan står i vägen för att kunna njuta av en kommenderad vilodag. Surt men sant. Annars då? Tja... Bokrean börjar till veckan, årets första semla har avverkats och fröken tycker fortfarande inte om fenomenet Big Brother. Hua! Vem är det förresten som bestämt att det ska sändas tråkiga fotbollsmatcher och trav på lördagseftermiddagarna? Den där sorgen över den tråkiga tv-tablån från barndomen kommer över fröken igen. Vill inte! Varför kan man inte spela härliga matinéfilmer istället? Hör själv att jag låter som en gnällig gammal pensionär men så får det va. EnAstrid Lindgren-rulle per lördag kanske? Eftermiddag blev kväll. Kvällen kändes gråare än frukostkorv och personligheten lika spännande som en gammal wetextrasa... Skitliv typ. Februaridepp, ingen motivation och ännu mindre lust. Lite Lotta på bråkmakargatan-syndrom typ. Kände också för att klippa sönder en ylletröja och skrika att det var en usel födelsedag. Lie väl tidigt visserligen. Eller sent. Det beror på hur man ser på saken... Hur som haver och skit samma planerna gick i alla fall i stöpet. Pling pling sa dörrköockdn och hej hej sa världens finaste. Analys av omvärlden på lagom banal nivå och det räckte så förbannat bra. "det där var helt okej" Livet är trots allt ganska rättvist...

snurrigt

ser bokstavligen talat i syne. sömn! går det att bjuda på hos tradera månne? har mutat innan söndags morgonen, jag och kudden. basta!

uppenbarligen går det jävligt långsamt norrut. funderar på att sura ur ordentligt och vägra. 

sover alldeles för lite (ett jävla tjat na nu) men har dagarna fullproppade med massa fina elever och lektioner. korrektion: de finaste eleverna! fröken har gömt undan en massa speciella tillfällen/minnen bara från den här veckan. små minnen att plocka fram om ett halvår eller så... ser med fasa fram emot perioden med vita mössor. ignore. IGNORE!

måndag

tänder lyset i danslokalen 06.37 och larmar efter mig 21.23. känns okej. adrenalinhög och hopplös när man kommer hem och mår som en sandsäck dagen efter.

varningsklockan klämtar och fröken inser att det är dags för en dust med schemaläggaren. mig själv då. hua... tuff förhandlare den där blondinen.

snart sportlov. minilov i helgen när lillasyster entrar staden. längtan stavas med ä och järntabletter är definitivt ingen walk in the park.


rekreation?

jajamensan! har återigen tvångskommenderats ut till landet för att göra...tja? allt? ingenting? en massa typ fast inget som påverkar världsfreden. skönt det... raggsockorna på och sen betade vi av allt som bara är kul men noll viktigt egentligen...

fröken har åkt i en alldeles för liten bebispulka med mediokert resultat. att finaste någonsin specialpistade en pulkabacka "bara för att du ska ha något att göra" spelade ingen roll. alla tränarambitioner i världen stog sig slätt mot en fnittrig gammal dansfröken. "det är för lite vilja i dig, nå proffs blir du inte!" nä. men lycklig då? jojomensan. han är bra den där lagom tjocke.

nattligt äventyr på skoter då? fröken var helt övertygad om att de där gamla grådvärgarna slkulle kika fram vilken sekund som. men lever gör man ännu... elda på sjön, döpa om stjärnbilder och lyssna på fusknorrländska till leda. rättvist.

svärmors mat, päronens mat, massa efterrätt, sega gamal ostbågar (dom är som bäst då), en liten tår av saknad, app-lek och en väldans härlig vovve. stickning alabama men framförallt och helgens absoluta favprit: bara vara. bara vara nära.

årets första snöängel är förresten gjord.


btw

Per Holknekt stoltserar fortfarande som frökens husgud och surkorvar ombedes lämna telefonboken... hej då länge!

ajfån

åtnjuter ryggdunkar och välkommen-till-gänget-kramar från de manliga kollegorna. äppeltelefon var det sagt. tror själv att det kommer innebära magsår och sömnlösa nätter... devices hit och safari dit... lord!

inser att jag köpt mig en ny livsstil och inte en telefon. det var bättre förr som han sa den där Båtsman.

gulligast någonsin

http://mormor.tempdom.com/

undrar om man kan få volontärsarbeta trots att man själv inte har barnbarn? det finns ett kall efter dansen...

söndag

framgångsrecept:

varm choklad, scooter, blå himmel, ostmackor, strålande sol, folktom sjö, pojkvän, tystnad... behöver jag fortsätta?ibland är livet så fruktansvärt rättvist. tack för den.


back to basic

hetaste trenden just nu. retro har väl aldrig avrit så inne när det kommer till design, kläder som möbler. träningsvärlden hänger på den med och satsar stenhårt på funktionell träning, sänker den koreografiska delen av innehållet och satsar på lättheten att följa och bara göra. vettigt absolut!

senast då? jo numera vilar espressomaskinen på de finaste kaffebarerna i hufvudstaden. att beställa en latte (och allra helst smaksatt) är väl ungefär lika coolt som bootcutjeans. kokkaffe är det som gäller nu. stenballt. oliak sorters rostningar finns ju naturligtvis att tillgå men kokat ska det vara. jag hör nästan temasången "jag är en cowboy..." från Bert-serien spelas i bakgrunden... Me adore!

helgen

Fin men kort helg i den akademiska staden och frökens batterier är uppladdade. Kultur, vegetariskt, nationer, diskussioner, promenader, kaffe, appar, framtiden, vänner... Allr får plats! Ett andningshål typ 20 mil bort och en hel hord genuina kramar. Som spa för en gymnasiefröken som fortfarande tror på monster under sänger...

Citatet då? Jovars... Fröken tänkte INTE till: "Vadå, har Uppsala ett bandylag?" no shit...välkommen hem


inte okej

jag får rysningar. bokstavligen. rysningar och ett extremt behov av att kräkas eller åtminstone radera personen i fråga ur telefonbok, julkortslista, mailkontakt och minne...

jag blir fan förbannad!

vam f*n skriver "hehe" i ett sms eller statusrad anno 2011? lägg av!


hej då januari

äntligen är den över, frökens inte favoritmånad. hej då länge...

funderingar och reflektioner då? alltid. hur många som helst.

- om man hinner uträtta 3 ärenden medans man värmer en normalstor matlåda kanske det börjar bli dags för handbromsen?

- vissa gillar skor, andra småhundar i piffiga väskor eller varför inte smala på kottar? smaken är som baken. jag äääälskar listor. långa att-göra-listor i punktform. för att inte tala om pennraspsljudet mot pappret när man drar dit sitt "check"! I adore...

- apropå på annorlunda tyckaomsaker... miniigelkott som husdjur? verkar bli så... hej och välkomna, passa Maj-Björn. Varför inte? Konstigare saker har skett under solen.

- det börjar verkligen bli dags för fröken apvrång att inse och acceptera sitt synfel. alabama! hatar att få bevis på att åldern tar ut sin rätt... vägrar ett tag till. jag får det!

- apropå ålder, fröken har halva helgen tillbringat tiden med att övertyga folk om sin ålder... jo, jag är myndig. nej jag är inte 22. trevligt och smickrande visserligen men det finns en baksida å...

- internetshoppningsdumheterna minskade kraftigt ett tag och som belöning fick jag... ja vadå? nada. skiter i detta muttrade fröken och bestämde sig för att klicka hem en ny mobil som jag med största sannolikhet inte alls kan hantera. vad gör det om 100 år? hur som haver och lakritsbåtar. i alla fall, i beställningsmomentet framgår det att vissa delar av sverige tror att jag står folkboförd i älvsjö... nä va?

- måndag började väl ungefär som big bang. eller... alltså, det var väl inte som att vakna på fel sida. snarare upp och ner. eller kanske i en centrifug? typ... tid fanns ändå för lite reflektion och fröken inser hur lyckligt lottad hon är. vill inte hålla handen med nån annan än du.

- har inom loppet av ett dygn läst ut 2 st dunderböcker och känner mig lite småfrälst...

Annars då? Vi jobbar på. Helgen börjar i den akademiska staden med kultur och samkväm tillsammans med Pluttan, Snubben och läkarstudenten men avslutas i skogen... det känns rätt bra nu.NIKE -the Blast

Konstant lyckorus och massa, massa fjärilar i magen... Love it!

Har kindpussats med bästa sparkamigistjärtenochkomigångnumentorn och kramats med finaste vännerna från DC. Har skaffat en ny idol aka Per Holknekt och lyfter ännu en gång på hatten för ödmjukheten. Inmundigat kolossala mängder gainomax, swedbars samt vitaminvatten men kan fortfarande inte förstå charmen med hotellfrukost. Har inte gjort en enda situp/crunch men kom hem med träningsvärk...? Skyller det på Sandra och fortsätter vidare.

Underbar helg med precis tillräckligt med vettig sysselsättning/utmaning/svett för att hålla frökens eskalerande damp i schack. tack för den televerket!

 
RSS 2.0