och nu?

De sista eleverna är hemskickade med varm men tydlig hand. Sommarlov! Ta sommarlov! skanderade vi kollegor i kör...

Få var nödbedda och nu ekar korridorerna tomma igen. nästan. några juveler har jag behållit och laddar inför nästa vecka med... hörde jag brotorget? jajamensan. be there eller var för evigt en fyrkant.

skolstart och skolslut innebär alltid några timmar i aulans ack så icke komfortabla bänkar. föreläsning, information och diskussion... jodå, ny gymnasiereform kommer obönhörligt närmare med taktfast tempo. dun dun dun dun... vem kör båten? lovar mig själv allra högtidligast att mangla mig i genom herr björklunds system nästa vecka.

"Sommarlov snart?" ekar den eviga piken från resten av samhället. orkar inte hetsa upp mig utan sopar iväg ett leende som skulle få hela handelsbankenstaben att blekna av avund. hållbart? nja. försökte maskera förkylning, öroninflammation och pollenallergi för kollegorna men hade inget fört. verbal käftsmäll och god morgon. "du ser lika trött ut som jag känner mig". tack för den. julkortslistan krymper men vad gör det om 100 år?

ser på bilder och hör mig själv konfirmera att fina klassen nu har lämnat oss för gott. status? inte riktig koll ännu. det trillar nog på plats senare. gör som strutsen och tar det då...

allt för nu. hej.


Långhelg tack för det

Fröken rymde till Uppsala och smygsmakade på det däringa sommarlovet. Lite som att cykla, har man en gång lärt sig kan man tydligen alltid trilla tillbaka i mönstret.. Värt. Avklarade tentor, avslutad läkarutbildning, gladiatorer, arbetserbjudnden, teater, bra böcker, solsken.. Det fanns mycket att vara glad för och med trevligt sällskap på nationen så var saken biff. Vegetarian i all ära men på natten sitter en hamburgare bra fint... Heja, heja! Btw, vart tog Skurt vägen? I vems gamla hylla sitter han och dammar? Vad hÄnde med hans inte supergrymma buktalarkollega? När kommer DVD-boxen "the best of Skurt"?

kanske?
RSS 2.0