Grillnatta

15 minuter på scen med stans 2 finaste blondiner. Bland tyllkjolar, lösfransar och enorma mängder torrschampo räknade en nervös blondin takter innan varje ny start. Superläskigt rakt i genom men det är ju så himla roligt. Kärt besvär att få vikariera med fina gruppen, även i ett os av grillad kyckling.


Bada i regnet -check!

"Om du skulle bo här, som vår syster typ, då kunde du också vara del av vår cirkus." -Lukas, 6 år.


Bada i regnet -check!

"Om du skulle bo här, som vår syster typ, då kunde du också vara del av vår cirkus" -Lukas, 6år.


På nyhedsgatan

Frukost och rövarhistorier. Häng på en altan där även bleka ben är välkomna. Lunch på en spik och plocka din egen dessert. Labradorer som tar lite för mycket initiativ och hur trevligt är det inte med lexikon? Fina stunder att spara bredvid raggsockorna till november.


En söt liten sak

Inget som påverkar livet men trevligt ändå.


Regnvädersgöra

Deckare. Lika svenskt som foppatofflor, baginbox och jordgubbar. Försöker hitta en ursäkt som ska lyfta mig ovan de andra. Något som ska bevisa att jag är lite mer finkultur än er som tycker att Diggilo är likvärdigt med ett besök på Operan. Tomgång i skallen. Jag ger upp. Det är bara svanktatuering och mentolcigaretter som saknas. Hej Svensson!


Inte utan min Skåning!

Har precis landat i soffan efter ännu ett fantastiskt Zumbapass med bästa Sandra! Hur kul kan man ha på en gräsmatta egentligen? Och hur trött kan man bli i benen? Vårt fantastiska gäng (Sveriges bästa zumbaister bor faktiskt i Bollnäs!) konstaterade att det krävs betydligt mycket mera kraft utomhus för att hoppa lika högt som man gör inomhus. Deras blonda ledare hittade även ödmjukheten. Lord! Tackar mina vader för gott jobb. Det kan komma att vara så att jag gnäller över träningsvärk imorgon... Men vad gör det när man har en fantastisk vän? Inte utan dig! Tack för dansen, chokladen och skjutsen. Du är bra du!


Svensexa -check!

Bästa Sandra kom med en förfrågan jag bara inte kunde motstå. Med en dagsplanering som skulle gjort självaste Charles Ingvar Jönsson grön av avund inleddes dagen med bortforslad husvagn, suprise-suprise och koreografiinstudering på väldigt offentlig plats. Hur äventyret avslutades vet vi inte i skrivande stund (kvinnor och barn är tydligen inte välkomna) men ryktet säger att följet även hunnit med ett uppträdande på självaste yran...? Den som lever får höra ryktena, jag och min vän har i alla fall startat dagen med ett väldigt gott skratt. Tack för den! Dagens citat då? En förtvivlad man som mitt upp i dansandet avbryter och ställer frågan: "Men ursäkta mig, är det så här ni hållet på?" ja vad säger man? "Det är så här jag betalar hyran hjärtat!;)"


Hårdrocksscouter

Födelsedagar skall firas. Basta! Och nog är överraskningsfester lite roligare. Ganska mycket roligare faktiskt. Speciellt om man tar några riktiga landkrabbor till sjörövare och beordrar språngmarsch över stock och sten till festplatsen. Födelsedagssång i valfri tonart och hur mycket tacopaj som helst. Trevligt tyckte ett hungrigt sällskap. Rövarhistorier passar alltid bäst kring en lägereld och inte alla bilder är välkomna på nätet. Icke! Fräs! Summa sumarum: Greta plockade flest scoutmärken, sommarkvällar bjuder inte alltid på åskvärme och gissa om fisken blev större och större...? :) AJ-Five på den!


Hänt i veckan


Bye bye

Har tackat för mig och återigen vänt hemåt. Efter att spenderat semesterns 3 första veckor i kappsäck på dansläger och fortbildningar är det kanske dags för just det. Semester. Ska prova i alla fall. Det kan kanske, eventuellt finnas en plan B...


Hur gammal är du?

Ingen ide att traska som katten kring het gröt tänkte blondinen och svarade sanningsenligt och med tydlig artikulation "27". Känslan av käftsmäll har väl aldrig varit tydligare än när den osnutna tonåringens svar kom lika snabbt som en anaconda och sved som en giftpil: "DAMN!?" Jojo, man är närmare döden i vissas ögon. Trevligt. Antirynkkräm någon? Det kändes lite, men bara lite, bättre när det visade sig att samma skitunge varken förstod begreppen "scenframställning" eller "produktion". Biter mig i tungan och vägrar att nyttja uttrycket "dagens ungdom" men det var nära...


Vad har jag gett mig in på?

Veckans mest återkommande tanke. Deluxe. 6,7 meter utanför min comfortzone typ heeeela tiden men "säg bara ja" var det va? Jojo... Praktiseras kraftigt. Historik, terminologi, allmänbildning men framför allt en massa, massa praktik. Trött som få och sover som en säl varje natt men kan ändå inte låta bli att tycka att det här med dans är bra fint ändå. Halvnöjd med tipspromenad i regnet kanske (är du på kollo undrade pappan skadeglatt) men allt annat fint väger upp. Längtan efter att faktiskt göra ett eget folkhögskoleåre blir bara större och större.


Boksommar

Noll timmar i solen (kan ju bero på att den lyst med sin frånvaro. Minst sagt) men desto fler med näsan i böckerna. Äntligen lugn och ro och fröken plöjer böcker som på förr. Efterlängtat var ordet sa Bull. "jagskaläsanärjagfårtidhögen" bredvid sängen börjar betas av men frågan är om man hinner igenom? Kan man ansöka om längre sommarlov för ändamålet? Förlåt. Semester. Känsligt det där.


Du kan kalla mig Skipper!

I en stad med 2 tågstationer. Eller utanför. På rätt plats i alla fall. Inte fullt så många ickehopp men trägolvet var på plats. Det älskade trägolvet. Har lärt mig en ny definition på kurva och inte. Rent kroppsligt liksom. Jätteflummigt men ändå inte. Bara man fattar. Och gissa om vi har fattat den här veckan. Grejen liksom. Fattar du? Säkert inte. Det är okej. Allt går att googla! Har sett mitt livs mest intressanta avsnitt av "Allsång på Skansen" och inte på grund av artisterna. Tänk så mycket man hinner avhandla. För att inte prata om hur mycket man hinner äta. Brämhults apelsinjuice blev veckans bus och bildningskomplexet börjar så sakta att mattas ut. Ibland. I alla fall när jag kisar. "jag är inte rädd, jag kan dansa street" mässade 2 nervösa blondiner och det gick ju faktiskt vägen. Och vi var ju sååå snygga. Om de andra bara visste vad frökens nästa halsbrytande äventyr handlar om. Lord! Vad har jag gett mig in på? Annars då? Det här med My Space, väldigt viktigt för fröken, har fått sig en ordentlig utmaning. Credit, ja tack! 20 mormorsrutor, 4 böcker och jag vet inte hur många Statoilglassar senare är fina veckan över men nästa sattyg är redan planerat. 30 laxar kostar det men ack så värt. Vi ses nästa år..


Dingadingadingadingding...

..här glider Bollnäs in! Toning stod på schemat. Trevligt. Mr Steve med. Ännu trevligare. Värmerekordet kom som en bonus och alla skratten ordnade vi själva. Jag blev helt klart underkänd som kartläsare med vad gör det när maraccasen var gratis? Paniklösning mitt i redovisningen och kvällshäng med fina vännerna. Summa sumarum: en fin get away med massa ny inspiration. I höst presenterar vi konceptet på en sporthall nära dig.


Sjövett?

Logik fast baklänges eller inte alls eller... Bara en ursäkt för att slippa sortera strumplådan? Fräsigt med uppmärksamheten är det i alla fall. Även om den röda ska hitta på höger. Tydligen. Fast i den politiska verkligheten betyder ju rött vänster. Känner mig förvirrad och väljer att låta slumpen avgöra strumpvalet i fortsättningen också. Tur att man inte jobbar till sjöss, där är det tydligen petigt med såna här detaljer. Där och på barncyklar. Jaja.


Körlektion

En praktisk sådan. Mitt i verkligheten. Parkeringsvett hette den visst. Tack för den kära kollega. Och ja, den röda bilen är min men tydligen inte parkeringsplatsen. Känsligt det där.


Stockholm i mitt hjärta

Rymde en snabbis till hufvudstaden. Glass och cortado i Kungsan. Fint det. Får man bara bo på ett ställe i taget? Egentligen?


Me and My homie

Det är rätt fint med morgonkaffet på landet. Med en hund. Word sa Milton.


RSS 2.0