Dom har spöat på Liselott!

Ungdomsvandaler, alkoholister, blockmongon eller Sverigedemokrater. Nå jävla pack är det som varit framme. Hon ser alldeles stukad ut gumman. Sne, vinn och trött. Det som har varit rakt är böjt och inte ens tillstymmelse till lampor finns kvar. Vad man gjort med dynamon är ett mysterium. Ett digert utförligt arbete det får man ge dom små kanaljerna men inte äggskal i kudden eller ens stampning i ögat är straff nog. Vandaler! Fröken börjar få slut på fula ord. I alla fall den vuxna sortens men istället börjar det klia i fingrarna, så där som på Sune och Håkan. "det här ska han få faan för!"

dom är bra fina

ställer visserligen frökens tillvaro på huvudet allt som oftast och kommer med knepiga frågor som får skatteverkets definition på skattetabeller att kännas som snabbmakaroner i jämförelse med.

man funderar och grubblar och känner sig rätt så ofta ganska tappad tills någon av dom knäcker ett sånt där fantastiskt citat som bara aldrig kommer att gå ur tiden.

jag övar mig på att säga hej då. nästan. iblnad i alla fall. mentalt typ. vill inte men ska...

make over?

tanken slog mig i fredags. igen ska väl ärligt erkännas.

det är fint när eleverna reagerar som vid åskstöt när man för en gångs skull släpper ut den där hästsvansen. eller när kollegorna enträget, väldigt enträget, frågar ut en varför man är uppklädd när man bytt ut mysbyxorna (du vet dom där ljusgrå med läskig brunfläck på ena skinkan) mot strumpbyxor. eller favoriten, beröm över den nya parfymen när man bara kom ihåg att använda deodorant. najs.

ångestvecken i pannan vet ingen hejd varje gång man har "off duty-dag" och förvänats klä sig civilt. hur ska en göra? att täcka kroppen med så pass mycket tyg så att man inte är oförskämd klarar hon väl av men kvaliten på det hele... lord.

vad är okej att blanda och vad är big nonos? vad anses 2011 vara basplagg som varje blondin med lite självrespekt förväntas ha dinglande på rätt sorts galge i garderoben?

kan man önska sig något sådant i födelsedagspresent? ringa tomten? eller kan man kanske byta ut skatteåterbäringen mot ett par timmar i butiker med ett stycke överextrem stylist som muttrar ord på språk som jag inte behärskar men som resulterar i något som skulle kunna liknas vid normalitet?

att skilja ut bra sport bh:ar från dåliga gör man i sömnen. funktionsmaterial är a och o för fröken och fotriktiga skor... behöver du fråga? tjugonitton olika sorters outfits till olika sorts träningspass beroende på intensitet, genre, tidpunkt eller humör det har hon men koll på årets jeansmode? nä, såvida det inte är samma som 2002 igen...

gör om. gör mig rätt!


matlådor

snacka om skiljevägg. i mycket faktiskt. det är som en osynlig men ack så tydlig linje mellan:

vuxna - inte vuxna
planerade - inte planerade
bättre bemedlade - inte så bättre bemedlade

fröken själv har ju trott sig tillhöra de något bättre organiserade ett tag, de som kommer med inte bara en matlåda utan gärna två. (inte kan man väl blanda såsen med resten? och salladen har man naturligtvis separat)

ack en sådan villfarelse! noll koll lakritsboll som vanligt. med ett självbelåtet flin gled jag mot personalrummet och ockuperade den bästa micronn för att värma vad jag troddde var fisk och potatismos. gissa hur snopen man blir när man välter upp 300g nymicrade gröna ärter på tallrilken framför den genuint välplanerade kollegorna? jojo..

skomakare bli vid din läst. vem försökte jag lura att jag klarat mig undan från max-träsket? nänä...

i kolarkojan

Snacka om att den däringa uppfostran fastnat fläckvis. Låta bli att diska på 6 dagar? Chill makrill. Lägga smörgåsen på bordet utan en assiett då? Inte en chans. No way jose! Dröm & glöm. Icke sa Nicke. Nänä...

Man kanske är mammas unge ändå? Najs.


zumba-licens numero 2... check!

7 mer än effektiva timmar i samma sal och det kan eventuellt vara dags att byta ut en kulled i höften.

fröken har gett sig fan på att behärska den däringa sambarytmen även om den övergår all logik... zumba it is!


Högskoleprov

08.17 anländer. Letar salen, traskar genom gamla trötta korridorer och där kom den. Som en käftsmäll. Den karakteristiska doften av dammiga fysiksalar, kemilab och arsenikförgiftade djur på biologin. Panik, panik... Yogaanding och lugnande monologer. Detta fixar vi! Gissa hur det känns att kliva in i samma sal som man avverkat både matte c och d med tillhörande nationella prov? Tack för den Televerket. 09.00 läsförståelse. Är detta verkligen mitt modersmål? Alltid samma känsla av att vara grundlurad men för en gångs skull kunde några av texterna faktiskt klassas som "intressanta". VM i matte följde och en kan bara konstatera att matte är inte vad matte har varit, dom har ju hittat på nya saker! Styggt.. Nytt prov till hösten med ännu mer matte och fröken funderar på att tänka om. Hmm... Hur var det hon sa? "jag vill inte ha papper på hur dum jag är" Dagen i helhet? Bjöd på en massa reminders från förr.. Coola killen från hösten 02 var där och det är bara och inse, man är inte 18 längre. Ganska skönt... 16.20=hemgång. Värt! Tröttaste tjejen Ever tappade luften. Puspunka typ. Mat och prat med tillhörande tankeställare... Resultat: fröken rensade ur kommande periods almanacka och erkände åtminstone för sig själv att hon är en fegis. Provfan verkar landa på samma sen sist men jag kan inte förneka att derivat lite blodad tand. Nu återstår bara och se vad vi gör med det...

RSS 2.0