det var en gång...

...en lillasyster. Och hon flyttade bort. Tack och lov inte till långt-bort-ivärlden-landet Norge igen. Lillasyster flyttade till ett frikyrkligt elevhem i stora akademiestaden Uppsala för att förkovra sig i retorik. Jaha... Så långt, allt lugnt. Men, och det är ett stort MEN, det var ju det här med de andra boende... För att vara lite mer specifik: den där 40+ studenten, före detta sjukgymnasten, som ska läsa religion. Han som tycker att vildmarksbyxor (in highwater-style) absolut ska kombineras med svarta finskor och strumpor uppdragna till halva vaden. Känner du honom? Inte? Skatta dig lycklig!

Pust! Vi börjar så... Pust! Efter en knapp kvart av krystade hälsningsfraser föreslår han en promenad. Javisst tycker en alldeles för väluppfostrad lillasyster och inser inte att hon i samma stund öppnar Pandoras ask.

Den enkla promenaden till Norrlands Nation förvandlas till fysisk och psykisk terror... Innan Pluttan kommit hem har hon fått ett erbjudande om finlandskryssning (heeela paketet med middag och styrdans), ryggen halvt sönderskavd av allt tafsande samt insett att mannens favoritord och aktivitet är smekas. Ordet smekas är från denna dag total förbjujdet... Ryser!

Men det är inte nog... Nu börjar sms:en... Känn på ett skönt utdrag: "Du fick möt en glimt av en känslomässig saknad jag lever i just nu. Ibland måste man få ge ord åt sina tankar för att förstå sig själv mer."

Funderar på att hämta hem lillasyster bums! Skulle han bli präst sa du? Känns ju tryggt... NAT!

Enda tänkbara förklaringen till mannens plumphet och taskiga känsla för signaler måste ju vara avsaknaden av Bullen när han växte upp. Inte okej!

Roger, roger över och ut! Kom ihåg att låsa dörren...

Miljömuppen citerar #69:

"Skriv en insändare. En publicerad text kan inte bara väcka en opinion. Den kan också ge stöd åt politiker i en svår valsituation. Skriv att miljön skulle förbättras av fler ställen att tanka miljöbränsle, av att sänka skatten på miljöbränslen, av att systemet med återvinning byggdes ut, av att gratis resor på kommunala transportmedel infördes, av att fler vindkraftverk byggdes, eller något annat som ligger dig och miljön varmt om hjärtat. Samma text publicerar du därefter på viktiga bloggsidor."

-Johan Tell

apropå mammsen...

...morsdagspresenten är äntligen avverkad och upplevd. Måste nog klassas som sommarens bästa... Mysig minisemester med mamma, shopping, äntligen sommarvärme, telefonförbud och världens bästa Madonna! Alla förbannade kritiker och rescensenter kan dra något gammalt över sig. Människan dansade housed samtidigt som hon hoppade dubbelhopprep! Idioter... Vägra förstå folkmusik. Idioter. Lär ju ska vara sista gången hon kommer hit med det bemötandet. Puckon!

 Hela Göteborg var dessutom nerlusad av massa gamla vänner från hotelltiden... Värsta reunion!Det enda som förbryllade fröken var det här med avsaknaden av förband... Varför visar halvnakna modeller som försöker dansa i vattenfall och på catwalks? Oklart, direkt oklart. Är sex det enda sättet att få i gång en publik? Gillar inte...

Miljömuppen citerar #68:

"Skaffa bilpoolare. Att bruka en bil tilsammans med andra behöver med nödvändighet inte innebära att den sammanlagda körsträckan blir mindre. Förmodligen blir den dock det - man behöver bara tänka på skillnaden i antalet tvättar beroende på om man har egen tvättmaskin eller bara tillgång till en  tvättstuga.
Säkert är dock att det gått åt mindre energi för att tillverka en bil än det skulle ha gjort för flera. Därtill  går det åt mindre underhåll och tvätt, två förorenande verksamheter.
Billigare blir det utan tvekan, vilket gör att man kan uppgradera sitt ägande till en ny miljöbil. På samma vis kan man samäga en segelbåt eller en motorgräsklippare."

-Johan Tell

sommaren är kort...

...och det mesta regnade bort. Men, men vad är väl en bal på slottet? Tillsammans med mammsen innehar man nu mera titeln flitig besökare på trädgårdsscenen... Vilket smultronställe! Enda molnet på den musikaliska himmelen var väl avsaknaden av lillasyster... Pluttan!

Alla intryck influerar även dansåret... Sofia och Anna turar om att fylla danssalen med sina fantastiska arrangemang medans eleverna sliter... Lycka!
Fröken Karlsson med en gravt influensasjuk moder, men är det konsert så är det!

Miljömuppen citerar #67:

"Undvik kemtvätt, eftersom det är vad det låter som: tvätt med kemikalier du inte får använda i hemmet. Inte sällan handlar det om perkloretyn som är såväl hälsofarligt som skadligt för ozonskiktet. Bästa sättet att undvika kemtvätt är förstås att handla kläder du kan tvätta själv. Annars finns idag mer miljövänliga tvättinriktningar som  lyckas tvätta ömtåliga kläder med vatten eller med, märkligt nog, flytande koldioxid."

-Johan Tellprisa gud...

här kommer skatteåterbäringen! Eller internet i alla fall... Livet utanför är över! Kontakten med omvärlden är återupptagen... Jag kan återigen läsa mina mail. Tack världens snällaste kollega som ordnade upp tillvaron i detta nätverkskaos.

Jag kommer åt facebook, alltså finns jag!

Miljömuppen citerar #66:

"Klä dig grönare. Många moderna friluftsplagg som tål väta och kan andas är impregnerade med giftiga medel som innehåller fluorkemikalier. Dessa kan orsaka leverskador och cancer.
Har duredan ett sådant plagg kan du behålla det. Välj däremot att återimpregnera plagget med fluorfritt medel.
Funderar du på att köpa nytt? Väl då ett plagg som impregnerats på ett ekologiskt vis. Kanske ett plagg i naturmaterial.
Ernest Schackleton och hans skeppbrutna besättning tillbringade över sjutton månader på Antarktis i skalkläder av gabardin.. Hur länge hade du tänkt vara utomhus?


-Johan Tell

torka var det ja...

inte för att det inte händer saker... bättring lovas... kan ju vara så att ett icke fungerande bredband där datorn bor spelar in... förhoppningsvis rullar det till veckan... tusen bilder som lovats att publiceras kommer också och den där miljömuppen ska väckas ur sitt ide... men först, sista kvällen i frihet... disney med Pluttan och Emme, en snabbis i alla fall... borde nog  se till att somna innan midnatt ockå samt leta fram almanackan innan det är dags på allvar... jag kan flyga, jag är inte rädd!

sant är i alla fall att ett helt kapitel i min kommande (läs långt mycket senare...) biografi ska tillägnas sjukvården.... mer om det sen... men pust för läkare!

Miljömuppen citerar #65:

"Jämför elektronikprodukter. Välj en miljömärkt dator. För att en dator ska miljömärkas ska den ha avsevärt svagare magnetiska och elektriska fält, färee eller inga bromerade flamskyddsmedel och färre tungmetaller. Dessutom är en miljödator bättre förberedd för att återvinnas.
Ställ miljöfrågor vid alla elektronikinköp. Kräv svar. Det är stor skillnad mellan olika producenters vilja att hålla sig till miljövänliga material och möjliggöra vettig återvinning."

RSS 2.0