doris

Skriver listor på allt som borde göras men vad spelar det för roll om man sen inte hittar dom? Kan vara så att städning stod högst upp...

Hade planerat/lovat att spendera helgen hos föräldrarna över helgen men glömde bort det... Smått pinsamt när min kollega på söndagkvällen frågade hur jag haft det. Noll koll liten boll... (Undrade inte päronen vart jag var? Äpplet och trädet-teorin gör sig påmind...)

Vaknar tusen gånger varje natt och kommer på massa bra saker som inte borde glömmas bort... Mentala listor är värdelösa. Det enda som funkar är påminnelse på mobilen eller permanenta tatueringar. Kul. Kanske är det faktiskt så att man borde ta och tagga sig? Fylla högerarmen med bra kom ihåg-saker/varningar som "DU SLÄCKTE VÄL LJUSEN?" och på vänsterarmen skulle jag ha familjens födelsedagar och kanske datumet för den väldigt speciella årsdagen. Inte nå jobbig stämning när vi båda inser att vi är guldfiskar/lobotomerade puckon som knappt kan knyta skorna själva och än mindre komma ihåg vår stora dag... Jojo, kaka söker maka.

Miljömuppen citerar #20:

"Byt till miljöbil. Vägtransporterna står för en femtedel av alla utsläpp av koldioxid i Sverige. Som privatperson är ett byte till miljöbil förmodligen det enklaste sättet att drastiskt minska sin andel av utsläppta växthusgaser.
Dessutom har ditt bilval ett mycket stort  symbolvärde. Att byta sin stadsjeep mot en miljöbil är en miljömässig markering som är svår att toppa.
Biogas är det idag mest miljömässiga bränslet. Den är ett förnybart drivmedel framställt genom rötning av slam från reningsverk, avfall från livsmedelsindustri eller sorterat hushållsavfall. Den som kör på biogas tillför i princip ingen ny koldioxid till miljön. Många mackar erbjuder dock bara naturgas, som är ett fossilt och inte förnybart bränsle. Likväl sänker den bilist som kör på naturgas sina koldioxidutsläpp med cirka 25 procent.
E85 består av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Bränslet är miljömässigt sämre än biogass men långt mer praktiskt då det kan tankas i samma tank som bensinen. Därtill finns betydligt fler tankställen. Nettobidraget av koldioxid för bilar som körs på E85 är 60-80 procent lägre jämfört med bensinbilar.
Hybridbilar har förutom en elmotor även en vanlig bensinmotor (etanolvariant är på väg in på marknaden).
Bäst är en hybridbil i riktigt låga hastigheter, vid exemplevis kökörning, då den drivs enbart av elmotorn. Man räknar med att en elhybridbil minskar bränsleförbrukningen med 25-40 procent.
Bland miljöbilar brukar även räknas de riktigt bränslesnåla bilarna som körs på konventionella bränslen. Till dem räknas sådana som släpper ut max 120 gram koldioxid per kilometer vilket motsvarar en förbrukning på cirka 0,5 liter bensin respektive 0,45 liter diesel per mil."

-Johan Tell


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0