Jodå åldersnojan frodas...

Lever och frodas. Toppen. Skitkul. Låt mig exemplifiera:


Jullov. Kallt, brrr.... Fröken är sjukskriven och tänkte spendera en massa ledig tid i böckernas underbara värld. (När man är sjukskriven behöver man minsann inte bara förkovra sig i kurslitteratur.) Bland en av Åhlens alla hyllor stoltserar en knallrosa bok. Det kliar i fingrarna... Måste läsa på baksidan! Men känn sen på den verbala käftsmällen... "Kulla Gulla stretar vidare -lägesrapport vid 60+" alltså en bok med kåserier sig som vänder sig till oss som växte upp med Kulla Gulla... Jajemensan!  Så långt är jag med!  Men vadå 60+!? Smällkäft var ordet, sa Bull.


Jaja, släpp det och gå vidare... Det är bara att inse att man föddes för sent alternativt att man tvingades växa upp i någon form av tidsbubbla. Tack för den. Tack för kaffet.

Boken är i alla fall bra, trots att den vänder sig till kvinnor med helt andra referensramar... Bara sättet hon handskas gör ju att man är beredd att gå upp i extas. Samma sak gäller för hela Kulla Gulla-serien. Nog tjatat... Dags att jobba!




Miljömuppen citerar #2:

"Köp kvalitet. Shoppa få men bra saker som håller länge. Det är ett stort resursslöseri med allt som köps, och så gott som omedelbart går sönder, för att därefter genast kasseras.
Ett par skor ska hålla i tio år, en bil i tjugo, en fåtölj i två - generationer alltså.
Köp inget som inte ser ut att hålla länge. Köp inget du riskerar att tröttna på. Släng bara uttjänta saker.
Var beredd på att betala mer, men också på att betala mycket, mycket mera sällan."

-Johan Tell


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0