idioternas stad

är det inte så dom säger om oss? de upplysta? de med röstande medborgare? de som klivit in i framtiden och kan skillnaden mellan gamla högskolepoäng och nya högskolepoäng?

har följt debatten om brotorget i den lokala blaskan ett tag. journalister, politiker, statsvetare och fotfolket skriver insändare, krönikor, försvarstal, hetsbrev och ställer upp i intervjuer... bloggar? oklart... strunt samma, efter all smutskastning och tävling i fina ord undrar jag egentligen bara... vad fasen hände med demokratin? om nu 9 av 10 bollnäsbor vill ha var sitt torg, varför lyssnas inte det på? har herr kommunalråd fler röster? typ som veto? trodde att det var i nato som det förekom...

jag saknar mitt torg men tycker nog inte att galleria eller inte, plattsättning eller boulebana är det viktiga längre... om kommunalråden inte längre lyssnar på de som röstat fram dem varför ska vi då fortsätta rösta? och vad blir nästa sak de tar beslut om ovanför våra trötta huvuden?( det känns lite som mellanstadiet igen, när klassen sålde lotter och bakade kakor i tonvis men tillslut var det ändå fröken som bestämde vart klassresan skulle gå...) sj-området känns ju oroväckande nära. en multiarena, tjo och tjim! klart vi ska ha en sådan, varmt välkommen till metropolen bollnäs! vi har inget bandylag att prata om men en arena för internationella stjärnor det har vi! lägg ner... känns som om den här team-hanna kören stigit hela 0278-området åt huvudet, för det är väl ändå bara de som kan tänka sig att spela här? pust...

att det vackra sj-området besitter en enorm potential som det ser ut idag och att det tveklöst är en av få historiska saker att vara stolt över har tydligen förbisetts... får man våga gissa att rivningen, i likhet med bryggeriet, kommer ske nattetid? för någon omröstning lär dom väl inte låta oss invånare delta i? diktatur, dä ä gott dä!

Miljömuppen citerar  #63:

"Njut av din fritidsbåt. Men miljötrimma först ditt marina beteende. Segla helst, eller ro. Behöver du motor, välj hellre en något mer miljövänlig fyrtaktsmotor. I Sverige finns fortfarande över en halv miljon tvåtaktsmotorer där ca 25 procent av bränslet rinner oförbränt rakt ut i vattnet.
Oavsett motorval bör du köra på miljövänligare alkylatbensin.
Elmotorer kan vara ett alternativ på små båtar.
Ladda dessutom båtens batteri med vind- eller solenergi, använd så skonsamma bottenfärger som möjligt och bara miljömärkta produkter vid disk, bad och tvätt. Tömmer du toalettanken och spillvatten i för dem avsedda anläggningar begränsar du problemet med övergödning. Nu kan du slappna av och njuta av livet till sjöss."


-Johan Tell

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0