Morr, spott, fräs och ramaskri!

Varför vägrar samtliga sko-återförsäljare i lilla landet lagom befatta sig med mina favorit-gummistövlar? I-lands problem de luxe I know, men ändå! Morr, spott, fräs och ramaskri!

Hatar när saker inte går min väg!

Miljömuppen citerar #94:

"Lämna inte hjärnan hemma. Under din utlandssemester ska du inte koppla ur hjärnan och resa runt på autopilot. Redan innan du reser bör du kolla runt på nätet efter researrangörer som sysslar med ekoturism. Begreppet ekoturism handlar lika mycket om ekologi som om ekonomi. Tanken är att turisternas pengar ska komma lokalbefolkningen till godo.
Sök efter miljöcertifierade hotell. Dessa har ett godtagbart avloppssystem, slösar inte i onödan på engångsartiklar och tvätt. Dessutom har de en miljömedveten syn på vad som serveras i restaurangen och vad som säljs i hotellshopen.
Fundera över resmålets tillgång till vatten. Misstänkre du att den är dålig, välj då ett boende utan pool. Kryssa miljövänligt. Vissa fartyg har katalytisk avgasrening och miljöbränsle. Andra har det inte. Kolla på djur. Det bästa sätett att bevara exempelvis Afrikas gorillor och havens valar är att se till att det är mer lönsamt att visa upp dem för turister än att skjuta dem.
Köp inga souvenirer som kan tänkas ha tillverkats av skinn eller andra delar av utrotningshotade djur. Res varsamt. Ta inte med dig något hem som borde få vara kvar, lämna inget kvar som borde ha tagits med hem. Och nej, det är inte okej att slänga batterier hur som helst bara för att du inte hittar någon holk."

-Johan Tell

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0