PW -check! ...eller?

Läser ständigt ansiktsboksuppdateringar om pws (gissa om jag funderade länge innan jag fick hjälp med att knäcka koden) om snitthastigheter, distans och tidslängd. Hej hej jag heter Hanna och är alltid främmande för allt som är nytt det där verkar inte klokt annonserade jag och (med handen på hjärtat) dömde ut träningsformen (?) hårt. Utan att faktiskt veta vad jag pratade om. Inget nytt under solen med andra ord.
Jaha ja och sen? Alla levde lyckliga i alla sina dar?
I skydd av sörbos lummiga skogar och med en labradors outtröttliga behov av motion som ursäkt gav jag mig ut. Bara ett problem Einstein. Hur gör man?
Med god hållning (råg i ryggen och knäckebröd i rumpan), fjädrande gång, lätt spänd rumpa och armarna ivrigt fäktandes framför mig bar det iväg. Heja heja, friskt humör. 61 minuter senare (exakt matchat med podversionen av Eva Dahlgrens sommarprogram) och ett okänt antal kilometrar senare var både blondin och labrador tillbaka.
Och resultatet? Vad hände?
Tja, pulsen gick ju definitivt upp men om det berodde på den nya och mycket effektiva träningsmetoden eller mitt stressade försök till att hålla reda på allt som (jag tror och inbillar mig) tillhör en regelrätt powerwalk... Om det får nog de lärda tvista.

Power walking är en träningsform som ämnar aktivera maximalt antal muskler [1] när man är ute på promenad[2]. Det motsvara fysiskt aktivitet som ämnar uppnå högre energiförbrukning än vid traditionell promenad men mindre belastning av leder än vid springning[3]. Sporten kan utföras från absolut nybörjarnivå till avancerad nivå och kan utföras i ett och samma tempo eller också i intervaller. Power walking är en lågintensiv träningsform, vilket är träning som bedrivs med låg belastning, ca 50–70 % av maximal syreupptagningsförmåga, t.ex. promenader och cykling. Lågintensiv träning ger högre fettförbränning i relation till kolhydratförbränning än högintensiv träning.

Termen Power walking har i viss mån börjat ersättas av gågging[4] (en sammanslagning av gång och jogging). källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Power_walking


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0